Kastamonu Üniversitesi’nde Mentör Yetiştirme Programı Yapıldı

kastamonu universitesinde mentor yetistirme programi yapildi gIL5r2zn.jpg

Kastamonu Üniversitesi’nin yürütücülüğünde Sinop Üniversitesi ile Çankırı Karatekin Üniversitesi’nin paydaşı olduğu “İhsitas Odaklı Mentör Yetiştirme Programı” başarıyla tamamlandı.

“Orman Ürünleri Sektörünün Yönetimsel ve Pazarlama Odaklı Sorunlarının Çözümüne Yönelik KOBİ Mentörü Yetiştirme Projesi” çerçevesinde gerçekleştirilen “KOBİFORWARD Mentör Yetiştirme Programı”nın kapanış toplantısı Kastamonu Teknokent binasında düzenlendi.

Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Ömer Küçük, burada yaptığı konuşmada, Kastamonu Üniversitesi’nin Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması Projesi kapsamında Ormancılık ve Tabiat Turizmi alanındaki ihtisaslaşma çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Prof. Dr. Küçük, Sinop Üniversitesi ve Çankırı Karatekin Üniversitesi ile yapılan iş birliğinin, Kastamonu Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma misyonunun sadece il çapında değil, bölgesel düzeyde genişlediğinin önemli bir göstergesi olduğunu ifade etti. Bu projeyle üç şehrin üniversitelerinin iş birliği yapmasının, bölge adına oldukça kıymetli olduğunu vurguladı.

Orman ürünleri sektöründeki idari ve pazarlama sorunlarına çözüm üretmeye yönelik nitelikli mentörler kazandırılmasının, diğer ihtisas üniversitelerine de örnek teşkil edeceğini söyleyen Küçük, projeye destek veren tüm akademisyenlere ve yönetime teşekkür etti.

Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Erol Tekin, TR82 Bölgesi’nde (Kastamonu, Çankırı, Sinop) akademisyenlerden oluşan bir mentör havuzu oluşturmak için başlatılan bu programda 50’den fazla akademisyenin yer aldığını belirtti. Programın aşamalarına da değinen Tekin, 60 saatlik teorik eğitim sürecinin ardından, akademisyenlerin KOBİ’lerle eşleştirilerek saha uygulaması aşamasına geçildiğini ifade etti.

Tekin, saha uygulaması kapsamında her akademisyenin en az 20 saatlik firma ziyaretleri gerçekleştirdiğini ve bu süreç sonunda “Mentör Eylem Planı” hazırlayan 28 akademisyenin KOBİ Mentör Sertifikası almaya hak kazandığını vurguladı. Programın bu noktada sona ermediğini belirten Tekin, bundan sonra hizmet talep eden firmalara yetiştirilen mentörler aracılığıyla eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunulmaya devam edeceklerini kaydetti.

Tekin, ayrıca projeye katkı sağlayan tüm paydaşlara teşekkür etti. Sinop Üniversitesi TTO Koordinatörü Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Samet Erdem, programın bölgesel kalkınma adına taşıdığı öneme dikkat çekerek, bu program sayesinde KOBİ’lerin eğitim ve danışmanlık ihtiyaçlarının karşılanacağını ifade etti.

Erdem, kurulacak olan web platformu aracılığıyla üniversite-sanayi iş birliğinin güçlenmesine katkı sağlanacağını belirtti. Projenin bir diğer önemli çıktısının ise bölgesel düzeyde kentsel sorunlara çözüm üretme amacı taşıması olduğunu vurguladı.

Üç üniversitenin iş birliği yapmasının, bölgenin kalkınmasına yönelik çözümlerin tek bir mekana sıkışıp kalmasını engelleyeceğine inandığını dile getiren Erdem, TTO’lar arasında imzalanacak iş birliği protokolünün bu sürece ciddi katkı sunacağını ifade etti.

Çankırı Karatekin Üniversitesi TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Faruk Dilmaç, TR82 Bölgesi’ndeki üniversiteler arasında KOBİ’lerin sorunlarını çözecek mentörler yetiştirilmesinin büyük önem taşıdığını belirtti. Dilmaç, KOBİ’lerin en çok karşılaştığı idari ve pazarlama sorunlarının çözümü için yetiştirilen mentörlerin sahada aktif rol oynayacağını ifade etti.

Kastamonu Üniversitesi TTO Genel Müdürü Doç. Dr. Alperen Kaymakcı, üniversite-sanayi iş birliğinin önemine işaret ederek, sanayi kuruluşlarının yalnızca nitelikli eleman ihtiyacını değil, aynı zamanda kendilerini doğru yönlendirecek mentörlük faaliyetlerine olan ihtiyacını dile getirdi. Kaymakcı, bu projenin, özellikle TR82 Bölgesi’nde faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarına fayda sağlayacak uzman mentörler yetiştirdiğini belirtti.

Etkinlik, mentör sertifikası almaya hak kazanan akademisyenlere sertifikalarının takdiminin ardından sona erdi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kastamonu Üniversitesi’nde Mentör Yetiştirme Programı Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir