Ankara’da Mansur Yavaş Katıldı, Birlik Mesajı Verdi

ankarada mansur yavas katildi birlik mesaji verdi 9zdmMy8h.jpg

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 61. Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği’nde birlik, beraberlik ve kültürel değerlerin önemine vurgu yaparak önemli mesajlar verdi. Şenlikteki konuşmasıyla toplumsal dayanışmaya dikkat çekti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Yakacık Mesire Alanı’nda düzenlenen ’61. Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği’ne katıldı. Etkinlik, Ankara Divriği Kültür Derneği tarafından gerçekleştirildi. Şenliğe, Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Divriği Belediye Başkanı Cihan Demir Akbaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Özel Projeler ve Dönüşüm Daire Başkanı Hüseyin Gazi Çankaya ile birçok siyasi parti temsilcisi ve sivil toplum yöneticisi de katıldı.

Yavaş, etkinlikte yaptığı konuşmada, Ankara Divriği Kültür Derneği’nin uzun yıllardır sağladığı birlik ve dayanışma ruhunu övgüyle karşıladı. Divriği Derneği’nin kendisine her zaman destek verdiğini belirten Yavaş, “Dört kez aday oldum, ikisini kazandım. Her zaman Divriğili dostlarımın desteğini aldım. Bize oy vermeyenlerin dahi gönlünü kazanarak tekrar göreve geldik. Herkese eşit mesafede çalışmanın, yolsuzluk yapmadan belediyecilik yapmanın mümkün olduğunu gösterdik” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş, aynı zamanda Tarihi Kentler Birliği Başkanı olarak, Sivas ve Divriği’ye yaptığı ziyaretlere de değindi. “Divriği’deki Ulu Cami ve diğer kültürel eserler, tek başına milyonlarca turisti çekebilecek potansiyele sahip. Kültür rotaları oluşturarak bu tarihi mirası daha fazla kişiye tanıtmak için çalışmalar yapacağız. Binlerce, milyonlarca kişinin orayı ziyaret edip hem oradaki insanları, oradaki kültürü tanıması hem de oradaki geçmiş yıllardan, binlerce yıl öncesinden bize emanet edilen eserlere nasıl sahip çıkıldığını yerinde görmeleri için inşallah birlikte çalışmalara yapacağız” şeklinde konuştu.

Programda emeği geçenlere teşekkür eden Yavaş, “Mustafa Kemal Atatürk’ün bize emanet ettiği başkenti, dünya başkentleriyle yarışır hale getirmeliyiz” diyerek sözlerini tamamladı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Mansur Yavaş Katıldı, Birlik Mesajı Verdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir