Samsun’da Palamut Fiyatları Yükseldi: 3 Katına Çıktı!

samsunda palamut fiyatlari yukseldi 3 katina cikti AJZmQWmb.jpg

Samsun’da palamut fiyatlarının yükselmesi, balıkçıları ve tüketicileri etkiliyor. Bu artışın sebepleri, piyasa dinamikleri ve bölgedeki balıkçılık faaliyetleri üzerine detaylı bir inceleme haberimizde.

Samsun’da palamudun tanesi 150 liradan satılmaya başlandı. Karadeniz’de av sezonunun açılmasıyla birlikte bol miktarda avlanan palamut, olumsuz hava koşulları nedeniyle fiyat artışı yaşadı. Daha önce tanesi 50 liradan satılan palamut, şu anda 130 ile 150 lira arasında bir fiyat aralığında alıcı buluyor.

Balıkçılık yapan Dündar Kırbaş, hava şartlarının olumsuz olması nedeniyle balıkçıların denize açılamadığını belirtti. Kırbaş, “Balığın azalması da bu duruma etki ediyor. Olumsuz hava olmasaydı palamut 150 değil de yine 100 lira olacaktı. Şu an hem havanın etkisi hem de balığın azalmasıyla fiyatlar biraz yükseldi. Balıkçılar şu an denize açılamıyor.” ifadelerini kullandı.

Kırbaş, av sezonunun başında palamudun tanesinin 50 liradan satıldığını, zamanla fiyatın 70-80 liraya kadar çıktığını aktardı. Şu anda palamutun boyutunun da irileştiğini belirten Kırbaş, “50 liraya sattığımız balığın şu an iki katı. Yani 400 gramdı balık, şu an 800-900 gram oldu.” dedi.

Bir diğer balıkçı Halit Bayrak da fiyatların artış sebebini balığın azalmasına bağladı. Bayrak, “Biz fiyatları yükseltmiyoruz. Kayıklar kötü hava şartları nedeniyle denize açılamadığı için balık az çıkıyor. Bu palamut bir ay daha çıkar nasip olursa. Bütün balık fiyatlarında artış var. Mezgit 150, barbun 100 lira, fiyatlar bu aralar biraz yüksek. Hamsi inşallah önümüzdeki ay çıkar.” şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Nail Aytekin, “Balık çok pahalı, 150 lira, 50 liraya almıştım en son. Şimdi bakıyoruz, nasıl alacağız. Yirmi gün önce 50 liraydı. Alamayız bu fiyatlara.” dedi. Günay Birvar ise “Fiyatlar parası olana iyi ama parası olmayana kötü. Balık az çıktığı için fiyatların arttığı söyleniyor. Balığı çok severiz. Eşim de balıkçı. Mecbur alıyoruz.” ifadelerini kullandı.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Samsun’da Palamut Fiyatları Yükseldi: 3 Katına Çıktı!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir