Düzce TSO Başkanı Bıyık: “Yetkileri Artırılmalı”

dtso baskani biyik yetkileri artirilmali 4G3D8bCa.jpg

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, iş dünyası istişare toplantısında yaptığı konuşmada, il istihdam ve mesleki eğitim kurullarının yetkilerinin artırılması gerektiğini vurguladı.

DTSO Başkanı Erdoğan Bıyık, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Işıkhan’ın katılımıyla gerçekleştirilen İş Dünyası İstişare Toplantısı’na katıldı. Toplantıda, 364 oda ve borsa başkanı ile 67 sektör meclisi başkanı da yer aldı.

Nitelikli İstihdam Sorunlarına Çözüm Önerileri

Toplantıda söz alarak kürsüye çıkan Bıyık, iş dünyasının en önemli sorunlarından biri olan nitelikli istihdam konusundaki sorunları ve çözüm önerilerini dile getirdi. Bıyık, konuşmasında şunları söyledi: “Günümüzdeki gelişmeler ve değişmeler, Türkiye’de işgücü piyasasında ara eleman bulma sıkıntısını artırmıştır. Fabrikaların ihtiyaç duyduğu işçi talebi ile iş arayanların beklenti ve şartları uyuşmuyor. Bu durum işsizliği artırırken, işverenlerin de işçi bulma sıkıntısı yaşamasına neden oluyor.”

Erdoğan Bıyık, yabancı işçilerin istihdam edilmesi konusuna da değinerek, “Yabancı işçiler için izinlerin merkez teşkilatından verilmesi süreci zorlaştırıyor. İl istihdam ve mesleki eğitim kurullarının daha etkili kararlar alabilmesi için yetkilerinin artırılması gerekiyor.” dedi.

Mesleki Eğitim ve Kadın İstihdamına Destek

Bıyık, meslek liseleri ve yüksekokulların organize sanayi bölgelerinde yer alması gerektiğini belirterek, “Bölgesel asgari ücret uygulamasının geliştirilmesi, iş dünyasının önünü açacaktır. Ayrıca kadın istihdamını desteklemek amacıyla organize sanayi bölgelerindeki kreşlerin artırılması ve kadınların işsizlik fonundan desteklenmesi gibi adımlar atılarak iş gücüne katılımları artırılabilir.” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce TSO Başkanı Bıyık: “Yetkileri Artırılmalı”

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir