Karabük Eflani’de Alım Garantili Buğdayı Projesi Başlıyor

karabuk eflanide alim garantili bugdayi projesi basliyor 9uRBfYNz.jpg

Karabük’ün Eflani ilçesinde tarımın geleceğini şekillendirmesi beklenen Alım Garantili Siyez Buğdayı Projesi başlıyor.

Karabük’ün Eflani ilçesinde Ziraat Odası Başkanı Mehmet Karadeniz, 2024-2025 Ekim döneminde alım garantili siyez buğdayı projesinin hayata geçirileceğini duyurdu.

Karadeniz, 2018 yılında Tarım Kredi Kooperatifine gelerek siyez projesi başlattıklarını ve bu kapsamda 30 ton tohum desteği aldıklarını açıkladı. “Siyezin ekimini yaptıydık ama Pazar bulamıştık. Son 6 ayda Kastamonu’nun Devrekani ilçesinde siyez bulguru ve unu üreten bir firma ile görüşmeler gerçekleştirdik.” diyen Karadeniz, İl Tarım Müdürlüğü ile birlikte bu firmayı bir araya getirerek, Bakanlık nezdinde alım garantili ekim yapacaklarını ifade etti.

İlçede siyez ekimi için ciddi bir talep bulunduğunu vurgulayan Karadeniz, “2024-2025 Ekim döneminde yaklaşık 800 dönüm alanda alım garantili siyez buğdayı ekimi yapılacak. Projenin destekleyicileri arasında Karabük İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık ile Eflani İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekin Şenol da yer alıyor. Proje önümüzdeki günlerde başlayacak.” şeklinde konuştu.

Bunun yanı sıra, ilçede daha önce başlatılan süt toplama merkezi projesinin de devam ettiğini kaydeden Karadeniz, “Kaymakamlık, Belediye ve Ziraat Odası ortaklığında kısa zamanda süt toplama merkezi hayata geçireceğiz. Böylelikle ilçemizde hayvancılıkla uğraşan köylümüzün sütünü toplayacak ve değerinde satacağız.” dedi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karabük Eflani’de Alım Garantili Buğdayı Projesi Başlıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir