Bolu’da Servis Şoförleri, Araçlarda Sigara mı İçiyor?

servis

Bolu’da öğrenci servis şoförleri ve rehberlerine yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi. Bolu Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Orhan Fırat, eğitimde yaptığı konuşmada, şoförlerin öğrenciler için rol model olduğunu belirterek, “Araç içinde veya önünde sigara içmek gibi davranışlar öğrencileri olumsuz etkiliyor” ifadelerini kullandı.

Eğitim, İçişleri Bakanlığı’nın 2024-2027 Yılı Kara Yolu Trafik Güvenliği Eylem Planı çerçevesinde gerçekleştirildi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, katılımcılara dikkat edilmesi gereken hususları aktardı.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında gerçekleşen toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mustafa Ünlü, Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü Emniyet Amiri Atilla Erdem, İl Jandarma Komutanlığı Trafik Kısım Komutanı Kıdemli Başçavuş Mesut Demiröz ile çok sayıda şoför ve servis rehberi katıldı.

Fırat, servis şoförlerinin öğrencilere örnek olmaları gerektiğine dikkat çekerek, araç kullanırken sergilenen davranışların büyük önem taşıdığını vurguladı.

Fırat, “Hataları en asgariye indirmeye çalışıyoruz. Bu tür eğitimler, güncel sorunlarla başa çıkmak adına oldukça önemli. Güzergah sorunları ve yeni kanunlarla ilgili sürekli güncellemeler oluyor.

Kolluk kuvvetleri, İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi doğrultusunda şoförlerimizi uyarıyor. Bu da hataların önlenmesine yardımcı oluyor” dedi.

Şoförlerin örnek bireyler olması gerektiğini ifade eden Fırat, “Öğrencilerimizin ve vatandaşlarımızın can güvenliği bizim için birinci öncelik. Geleceği taşıyoruz ve güvenlik çok önemli. Eğitim, öğrencilerin korunması ve okulların güvenliği açısından hayati bir ihtiyaç. Şoförlerin davranışları, öğrenciler üzerinde doğrudan etki yaratıyor. Araçlarda sigara içilmesi gibi durumlar, öğrencilere kötü örnek teşkil ediyor” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Servis Şoförleri, Araçlarda Sigara mı İçiyor?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir