Elde kıyafet nasıl yıkanır! Bu yöntemleri deneyin

hand wash

Elde kıyafet yıkamak çamaşır makinesinin olmadığı durumlarda gerekebilir. Günümüzde çamaşır makineleri pratik ve güvenli çalışmaları sayesinde kıyafetleri büyük bir kolaylık sunarak yıkamaktadır. Ama hassas kıyafetler ya da çamaşır makinesinin olmadığı durumlarda elde yıkama işlemine ihtiyaç vardır.

Elde Kıyafet Yıkamak İçin İlk Adım: Deterjan Seçimi

Elde kıyafetleri yıkamak için öncelikle doğru deterjanın seçilmesi gerekir. Her deterjan elde yıkama yapmak için uygun değildir. Bu yüzden elde yıkamak için uygun olan deterjanın seçilmesi önemlidir. Pek çok deterjan markası elde yıkama yapanlar için de deterjan üretmektedir. Bu deterjanların üzerinde “Elde Yıkama” gibi ifadeler yer almaktadır.

2e7748633480492c22c11210f97f759d

Elde yıkama için deterjan bulunmuyorsa bu durumda bebek şampuanı da iş görecektir. Yapısı gereği bebek şampuanı kıyafetlere zarar vermez ve kirlerin de çıkmasına yardımcı olur.

Deterjan seçiminde önemli bir nokta da ipek ve dantel kıyafetler için durulama gerektirmeyecek deterjan seçimidir. İpek ve dantel kıyafetler hassas yapıdadır ve bunlara uygun olan deterjanın seçilmesi önemlidir. Aynı şekilde yün ve ince örgülü kıyafetler için de lanolin içeren deterjan kullanımı iyi olacaktır. Lanolin, koyunların postlarını su geçirmez hale getirmek için ürettikleri bir yağdır. Yünlü ve ince örgülü kıyafetlerin de çok daha yumuşak olmasına neden olur. Ayrıca yıkama esnasında da hasar görmeyi engeller.

Kıyafet Elde Nasıl Yıkanır?

Kıyafetleri elde yıkamak için öncelikle açık ve koyu renkleri kıyafetleri ayırmanız gerekiyor. İlk olarak en açık renkli olan kıyafetlerden yıkama yapmaya başlayın. Koyu renkleri olanları ise en sona saklayabilirsiniz. Özellikle bir kıyafetten diğerine renk akmasını engellemek için de kıyafetleri aynı anda değil teker teker yıkamaya özen gösterin.

Boyalı ya da renkli yeni bir kıyafet yıkayacaksanız bu kıyafeti farklı bir leğen içinde yıkamaya dikkat edin, bu sayede rengi diğer kıyafetlere bulaşmayacaktır.

como reutilizar a agua

Daha sonra iki kova ya da leğeni su ile doldurun. En az bir kıyafetin rahat sığabileceği büyüklükte olmasına dikkat edin. Su ısı derecesi ise 30 derece olmalıdır. Bu derece genelde dokunabileceğiniz su ısısını ifade eder. Çok sıcak su çekme ya da renk solmasına, çok soğuk su da kirlerin çıkmamasına neden olur.

Daha sonra deterjanı leğen içine ekleyin. Her kıyafet için 5 gram deterjan eklenmelidir. Deterjan ile suyu güzelce karıştırın ve daha sonra kıyafetleri leğene daldırın. Bir süre kıyafeti suda yavaşça gezdirin. Gezdirme sonrasında tüm bölgelerini kapsayacak şekilde kıyafetleri çitileyin. Bu işlem biraz zaman alabilir.

Elde Kıyafet Kurutma

Elde kıyafet yıkama işleminin sonunda kıyafetleri durulama gerecektir. Bunun için başka bir leğene temiz su doldurun ve kıyafeti leğenin içine daldırın. Daha sonra kıyafetleri leğenden çıkarırken zarar vermemek için sıkma işlemi yerine düz bir yere ya da balkon askılığına asarak kurulamalarını sağlayın. Ortalama 3 saat içinde kıyafet kuruyacaktır.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Elde kıyafet nasıl yıkanır! Bu yöntemleri deneyin

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir