Sokak Hayvanları İçin Yardım Kampanyaları Neler?

116751

 Sokak hayvanları, özellikle kış aylarında hayatta kalma çabalarının artması ile birlikte zor süreçler yaşamaktadırlar. Bu anlamda sokak hayvanları için pek çok sosyal sorumluluk projeleri ve yardım kampanyaları gerçekleştirilmektedir. Sokak hayvanlarına yardım etmek isteyen kişiler bu projelere katkı sağlayabilmekte ya da kendileri bazı uygulamalar ile birlikte hayvanlara yardım edebilmektedirler.

Sokak Hayvanları İçin Hangi Projeler Bulunmaktadır?

Sokak hayvanlarına yardım etmek isteyen kişilerin bu anlamda bazı projeler başlattıkları görülmektedir. Başlatılan projeler ile birlikte sokak hayvanlarına; su, mama, ilaç ve barınak gibi yardımlar yapılabilmektedir. Bu anlamda başlatılan projelerden bazıları şunlardır;

  • Bir Kap Sevgi Projesi: Bu proje sayesine sokak hayvanlarının mama ve mama kapları ihtiyaçları sağlanmaktadır. Birçok kişinin bu projeye destek vermesi ile birlikte çok sayıda sokak hayvanının mama ihtiyacı karşılanmaktadır.
  • Bir Kap Su Projesi: HayTap’ın gerçekleştirdiği bu proje ile birlikte özellikle yaz aylarında susuzluk problemi yaşayabilen hayvanlar için yardım yapılmaktadır.
  • Sincap Alf: Tayfun Demir’in öncülüğü üstlendiği bu proje ile birlikte mamaya ihtiyaç duyan hayvanların mama desteği sağlamak isteyen kişiler ile buluşturulması hedef alınmakta.
  • Hayvan Dostlarımız İçin Yola Çıktık: Bir kafenin otomobil markaları ile olan iş birliği sayesinde sokak hayvanlarına mama desteği sağlanan projedir.
k 05114017 1073192

Sokak Hayvanları İçin Neler Yapılabilmektedir?

Bazı projelere destek vermek dışında kişilerin kendilerinin yaptıkları bazı uygulamalar da sokak hayvanları için yapılacaklar listesinde yer alabilmektedir. Bu anlamda ortaya çıkan bazı uygulamalar şu şekildedir;

  • Mahalle ya da sokaklara su kapları konularak özellikle kedi ve köpeklerin su ihtiyaçlarını karşılamaları sağlanabilmektedir.
  • Evde yapılan yemeklerden arta kalanlar, sokak hayvanlarına verilerek karınlarının doyurulması sağlanabilmektedir.
  • Sokak hayvanlarının çok soğuk ve çok sıcak günlerde barınmaları için kartonlardan ya da başka malzemelerden barınaklar yapıla bilinmektedir.
  • Sokakta görülen ve hasta olduğu düşünülen hayvanlar, belediye veterinerlerine bildirilebilmektedir.
  • Büyük ırk sokak köpeklerine pire tasmaları takılması ile daha sağlıklı olmaları sağlanabilmektedir.
  • Hayvan sahiplenmek isteyen kişiler için ya da kaybolan ilanlar için paylaşımlar yapıla bilinmektedir.
1581277

Sokak Hayvanlarına Nasıl Yardım Yapılabilmektedir?

Sokak hayvanlarına yardım yapmak isteyen kişilerin, bazı sosyal sorumluluk projelerine destek verebildikleri ya da kendi uygulamaları ile birlikte sokak hayvanları için yardımlar yapabildikleri bilinmektedir. Bu yardımlar arasında; sokak hayvanlarının mama ve su ihtiyaçlarını karşılamak, hayvanlar için gerekli vitamin takviyelerini sularına damlatmak, hasta hayvanların veterinerde tedavi görmelerini sağlamak yer alabilmektedir. Aynı zamanda sokak hayvanlarına sevgi gösterme de onlara yapılabilecek en önemli yardımlar arasında bulunmaktadır. Sokak kedilerinin özellikle soğuk havalarda ısınmak için araba altlarında durdukları bilinmektedir. Bu anlamda arabaların çalıştırılmadan önce kaputuna vurulması da önemli bir noktadır. Sokak hayvanları için herkesin küçük miktarlarda yapmış oldukları yardım ve uygulamalar ile birlikte, birçok hayvanın beslenme ve barınma ihtiyacının karşılanabildiği görülmektedir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sokak Hayvanları İçin Yardım Kampanyaları Neler?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir