Kastamonu’da Polise Silah Çekip Serbest Kalmışlardı: Tutuklandılar

Kastamonu Cide'de Polise Silah Çekti, Serbest Bırakıldı!

Kastamonu’nun Cide ilçesinde polis ekiplerine silah çekip mukavemet gösteren ve sonrasında serbest bırakılan iki kişi, itiraz üzerine tekrar sevk edildikleri mahkeme tarafından tutuklandı.

Olay, Kastamonu’nun Cide ilçesi Bartın-İnebolu karayolu üzerinde gece saatlerinde meydana geldi.

Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aldıkları bir ihbar üzerine liman bölgesine hareket etti. Olay yerinde bulunan T.D. ve M.E.D., polis ekiplerine mukavemet gösterdi. Arbede sırasında şahıslardan biri polis ekiplerine silah çekerken, diğeri ise “seni yazdım” diyerek tehditte bulundu. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi ve T.D. ile M.E.D. gözaltına alındı.

Polis memurları M.H.M., G.M.D. ve S.G., olay sırasında aldıkları darbeler sonucu hafif şekilde yaralandı. Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilerek adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Başsavcılık İtiraz Etti, Bu Sefer Tutuklandılar

Cide Cumhuriyet Başsavcılığı, şüphelilerin serbest bırakılmasına itiraz etti ve yeniden gözaltı kararı çıkarıldı. Polis ekiplerince tekrar gözaltına alınan T.D. ve M.E.D., gece saatlerinde Cide Adliyesi’ne sevk edilerek tutuklandı.

Olayla ilgili İnebolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “24 Eylül 2024 tarihinde Kastamonu ili Cide ilçesinde, T.D ve M.E.D isimli şüphelilerin polis memurlarının görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir ve tehdit kullanmaları olayına ilişkin Cide Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Cumhuriyet savcısı tarafından alınan savunmalarını müteakip tutuklama talebiyle sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliğince 26 Eylül 2024 tarihinde yapılan sorguları neticesinde ‘kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kemik kırığı oluşacak şekilde kasten yaralama’ suçundan tutuklanmalarına karar verilmiştir. Soruşturma titizlikle tüm yönleriyle yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kastamonu’da Polise Silah Çekip Serbest Kalmışlardı: Tutuklandılar

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir