Kerem Aktürkoğlu Kocaeli’de Hem Gurur Hem İlham Oldu

kerem akturkoglu kocaelide hem gurur hem ilham oldu GpwOvfjl.jpg

Galatasaray’dan Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu’nun uluslararası başarıları, altyapısında forma giydiği Hisareynspor’a büyük gurur yaşatıyor. Kulübün genç yetenekleri, Kerem’i örnek alarak onun izinden gitmeyi hedefliyor.

Sezon başında Galatasaray’dan Benfica’ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu’nun uluslararası alandaki başarısı, altyapısında forma giydiği Kocaeli Süper Amatör Lig takımı Hisareynspor’a büyük gurur yaşatıyor.

Amatör Lig A Grubu’nda mücadele eden Hisareynspor Kulübü, tüm yaş gruplarında faaliyet göstererek Türk futboluna genç yetenekler kazandırmak için çalışmalarına devam ediyor. Kerem Aktürkoğlu’nun Benfica’ya transfer olması ve sergilediği başarılı performans, kulübü mutlu ediyor.

Kerem’in A Milli Futbol Takımı ve Galatasaray formalarıyla çekilen imzalı fotoğrafları, Hisareynspor Kulübü’nde sergileniyor. Kulüp sporcuları, Kerem Aktürkoğlu’nun kariyerini örnek alarak onun gibi bir futbolcu olma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor.

“O dönem ‘Gün gelecek Türkiye bu çocuğu konuşacak’ demiştim”

Hisareynspor’un antrenörü Muammer Akçay, Kerem’in ilkokul yıllarındaki futbol takımından öğrencisi olduğunu belirtti. Baba Ömer Faruk Aktürkoğlu ile görüşerek Kerem’i 2013 yılında Gölcükspor altyapısından Hisareynspor’a kazandırdıklarını söyleyen Akçay, Kerem’in her zaman “özel bir oyuncu olduğunu” gösterdiğini ifade etti.

Akçay, Kerem’in 19 Yaş Altı Türkiye Şampiyonası’nda gösterdiği performansın birçok kulübün dikkatini çektiğini belirtti ve şöyle devam etti: “O dönem ‘Gün gelecek Türkiye bu çocuğu konuşacak.’ demiştim. Kerem her zaman buraya gelirdi. Başakşehir’deyken buraya gelirdi. En son Anagold 24 Erzincanspor’dayken gelmişti. Bireysel çalışırdık, ona yardımcı olmaya çalışıyorduk. Şurada otururken ‘Allah izin verirse seni A Milli Futbol Takımı’nda izleyeceğiz.’ dediğimde o da ‘Ağabey çok istiyorum.’ demişti. İsteyen çok kulüp vardı Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Kasımpaşa… Biz de ‘Seni Fatih Terim oynatır.’ dedik. O da tercihini Galatasaray’dan yana kullandı. Şimdi bir marka oldu. Bize de gurur veriyor. Boş zamanı olduğunda sağ olsun bizi de ziyaret ediyor, ahde vefası olan bir öğrencimiz.”

Akçay, baba Ömer Faruk Aktürkoğlu ile yaptığı görüşmede Kerem’in Benfica’da mutlu olduğunu belirtti. “Bizim derdimiz Kerem’ler yetiştirmek.” diyen Akçay, şunları söyledi: “Kerem özel bir oyuncu, kafası rahat olduğunda özelliklerini daha iyi kullanıyor. Real Madrid olur, Barcelona olur, İngiltere’den Liverpool olur. Benfica’dan bu takımlara gidebilir. Benfica da iyi futbolcuları bulup Avrupa’nın iyi liglerine satan bir kulüp. Benfica taraftarı da Kerem’i ayakta alkışlıyor, bu da bir gurur. Faruk amcayla görüştüm, ‘Bundan büyük gurur var mı?’ dedim. O da çok duygulandığını ifade etti.”

Kulübün 11 yaş altı takımında forma giyen 9 yaşındaki Sarp Köksal da futbolcu olma hayalini dile getirerek, örnek aldığı Kerem Aktürkoğlu ile aynı kulüpte yetiştiği için mutluluğunu paylaştı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kerem Aktürkoğlu Kocaeli’de Hem Gurur Hem İlham Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir