Ankara’da Alzheimer Unutulmadı: ABB’den Örnek Etkinlik

ankarada alzheimer unutulmadi abbden ornek etkinlik VCVTLcOr.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenledi.

ABB Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi üyelerini bir araya getiren özel bir program organize etti.

Etkinlik, Demet Mahallesi Cemre Parkı içindeki Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirildi. Programda, katılımcılar şiirler okudu ve konuşmalar yapıldı. Ayrıca, Alzheimer hastası üyelerden oluşan koro, Türküler seslendirerek etkinliğe renk kattı.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlı Hizmetleri ve Şefkat Evleri Şube Müdürü Esin Mızrak, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezimizin ilki 1 Nisan 2022 tarihinde açılmış olup, 71 üyesiyle hizmet vermektedir. Bununla birlikte uzman arkadaşlarımızca yeni başvuruların değerlendirilmeleri de yapılmaktadır. Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezimiz de her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiğimiz 21 Eylül Dünya Alzheimer Günü’nün anlam ve önemini vurgulamak amacıyla Alzheimer hastası olan üyelerimizin hazırlamış olduğu koro etkinliği ile bugünü ön plana çıkararak kutlamak istedik. ‘Unutmuyoruz Umut Oluyoruz’ sloganı ile çıktığımız bu yolda onları hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Bu anlamlı günün unutulmaması adına onlara takdim ettiğimiz hediyeler ile onların yanında olduğumuzu hissettirdik” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Alzheimer hastaları için hizmete açtığı Alzheimer Sosyal Yaşam Merkezi, erken ve orta dönem Alzheimer ile demans hastalarına ücretsiz hizmet sunmaktadır. Merkezde, zihinsel, fiziksel ve psikomotor aktiviteler gerçekleştirilmektedir. Hastaların ve yakınlarının yaşam standartlarının iyileştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan merkezde rehberlik ve danışmanlık hizmetleri verilerek, hasta yakınlarının zorlu hasta bakım süreci desteklenmektedir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Alzheimer Unutulmadı: ABB’den Örnek Etkinlik

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir