Bebeklerde Kepçe Kulak Neden Görülür?

Bebeklerde Kepce Kulak

Bebeklerde kepçe kulak, kulakların şekil bozukluğu oluşturmaları sonucunda rastlanan bir durum olarak görülmektedir. Bebeklerde görülen kepçe kulak sorunlarına karşın, erken tedavi yöntemlerinin uygulanması ile birlikte tedavi edilebildiği bilinmektedir. Bebeklik döneminde tedavi edilmeyen kepçe kulak sorunlarının ise, ergenlik ve yetişkinlik dönemlerinde psikolojik sorunlara yol açtıkları görülebilmektedir.

Bebeklerde Kepçe Kulak Neden Olur?

Bebeklerde kepçe kulak oluşumu, anne karnında gerçekleşen bir olay olduğundan genellikle kişinin sahip olduğu genetik özellikler ile ilişkilendirilmektedir. Bebeklerde kepçe kulak görülmesinin nedenleri bu anlamda şu şekilde sıralanabilmektedir;

  • Bebeklerde kulak kepçesi oluşumu, anne karnında tamamlanan işlemler arsında yer almaktadır. Fakat anne karında geçekleşen bu işlemler sırasında oluşabilecek bazı durumlar neticesinde bebeklerin kepçe kulaklara sahip olabildikleri görülmektedir. Bu nedenler arasında ilk sırada ise kulak kepçesinin gelişimi sırasında yeterli kıvrıma sahip olamaması yer almaktadır. Bu anlamda kulak kepçesinin kıvrılması yerine uzadığı ve kepçe bir görünüme sahip olduğu görülmektedir.
  • Bebeklerde görülen kepçe kulak oluşumu nedenleri arasında kulak kıkırdak yapısının normalden çok daha fazla gelişmiş olması da yer almaktadır.
  • Bazı bebeklerde ise, hiçbir gelişimsel sorun görülmemesine rağmen bebeklerin kepçe kulağa sahip olabildikleri görülmektedir. Bu durumun nedeni olarak ise genetik bazı durumlar gösterilmektedir.
  • Bebeklerin kulak zarlarına almış oldukları darbe sonucunda da gelişim aşaması ile birlikte kulakların kepçe halini aldığı görülebilmektedir.
Bebeklerde Kepce Kulak3

Bebeklerde Kepçe Kulakların Düzeltilmeleri İçin Hangi Yöntemler Bulunmaktadır?

Bebeklerde bulunan kepçe kulağın düzeltilmesi adına pek çok yöntem geliştirilmiştir. Bu yöntemlerin kullanılması için ise, bebek kepçe kulak belirtileri oluşması gerekmektedir. Belirtilerin gözlemlenmesinin ardından kepçe kulak tedavileri gerçekleşe bilmektedir.

Bebeklere uygulanan kepçe kulak çözümlerinin bazıları ise şu şekilde sıralanabilmektedirler;

  • Kulak Bandı: Yeni doğmuş bebeklerden üç yaşına kadar kullanılan bu yöntemde keçeliğin önüne geçilebilmektedir. Yeni doğmuş olan be kepçelik problemi yaşayan bebeklere bu anlamda kulak bandı uygulaması yapılabilmektedir. Bu uygulamanın yapım sırasında bir uzmana danışmaları ve müsaitlik durumuna dikkat edilmesi önerilmektedir.
  • Bebekler için Ameliyat: Bebeklerde görülen kulak kepçeliği probleminin cerrahi operasyonlar ile de giderile bilindiği bilinmektedir. Cerrahi operasyonların uygulanabilmesi için ise bazı şartlar bulunmaktadır.
Bebeklerde Kepce Kulak2

Bebekler İçin Kepçe Kulak Ameliyatı

Bebekte kepçe kulak tedavisi içerisinde cerrahi yöntemlere de başvurulduğu görülmektedir. Bebeklerde kepçeliğin oluşma durumu yaklaşık olarak 2-3 aylıkken anlaşılabilmektedir. Bebeklerin kulak gelişimleri ise, 6 ay içerisinde tamamlanmaktadır. Kulak gelişimleri tamamlanan ve operasyon açısından bir sıkıntı teşkil etmeyen bebeklere cerrahi operasyonların uygulandıkları görülmektedir. Uygulanan cerrahi yöntemler ile birlikte, bebeklerde oluşan kepçe kulak sorununa çözüm bulunabilmektedir. Genellikle genetik sebeplerden oluşan kepçe kulak durumuna bu sayede bir çözüm oluşturulduğu ve bu sorundan temelli olarak kurtuluna bilindiği görülmektedir. Kepçe kulak ameliyatları sadece bebekler ve çocuklar için değil yetişkinler için de kullanılabilmekte olup bu sayede yetişkinlerin de kepçe kulak problemini yaşamamaları sağlanabilmektedir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bebeklerde Kepçe Kulak Neden Görülür?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir