Akçakocalı Minikler Düzce Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

akcakocali minikler duzce universitesini ziyaret etti bDY5Es3z.jpg

Düzce Akçakoca Gönül Yavuz İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi Botanik Bahçesi’ni ziyaret etti. Öğrenciler, çeşitli bitki türlerini keşfederek, çevre bilinci ve botanik bilgilerini geliştirdiler.

Akçakoca Gönül Yavuz İlkokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Üretim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSTİBAM) Botanik Bahçesi’ni gezdi. 90 öğrenci ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleştirilen bu ziyaret, doğa ve bitkiler hakkında önemli bilgiler edinme fırsatı sundu.

Orman Fakültesi Öğr. Gör. Serdar Aslan tarafından hazırlanan sunumla başlayan etkinlikte, DÜSTİBAM Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy, Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Engin Eroğlu ve Orman Fakültesi Arş. Gör. Sertaç Kaya, öğrencilere botanik bahçesinin bölümleri, müzesi ve bahçelerini tanıttı.

Öğrenciler, bitkileri ve çiçekleri yakından görerek tanıma imkanı buldu. Bu gezide, Prof. Dr. Necmi Aksoy, Botanik Bahçesi hakkında genel bilgilendirmede bulunurken; Prof. Dr. Engin Eroğlu ve Arş. Gör. Sertaç Kaya, botanik bahçesinde gerçekleştirilen faaliyetler hakkında bilgi aktardı. Ayrıca, çeşitli bitkilerin tanıtıldığı etkinlikte, DÜSTİBAM tarafından hayata geçirilen Botanik Bahçesi’nin Batı Karadeniz Bölgesi’nin ilk botanik bahçesi olma özelliğine de dikkat çekildi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Akçakocalı Minikler Düzce Üniversitesi’ni Ziyaret Etti

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir