Düzce’nin Çiftçiler Buluştu

duzcenin ciftciler bulustu Cm7hFLTD.jpg

Düzce ve ilçelerinde, çiftçilere ve sektör temsilcilerine yönelik önemli eğitim programları düzenlendi.

Düzce Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve 7 ilçe müdürlüğü, muhtarlar, sektör temsilcileri, çiftçiler ve teknik personel için eğitim toplantıları organize etti. Bu toplantılarda, konu uzmanları tarafından Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli başlıkları altında Düzce ilinin bitkisel, hayvansal ve su ürünleri üretiminin planlanması ile kokarca eylem planı kapsamında kahverengi kokarca ile mücadele hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanarak, ülkemiz tarım sektöründe kayıtlılığı, sürdürülebilirliği, verim ve kaliteyi artırmayı amaçlamaktadır. Bu model, bitkisel üretimden hayvansal üretime kadar tarımsal üretim planlamasının önemini vurgulamakta ve kaynakların etkin ve planlı kullanılmasının gerekliliğini ortaya koymaktadır.

Dünya genelinde hızla artan nüfus, iklim değişiklikleri ve su kaynaklarındaki azalma, tarımsal üretimde sürdürülebilir ve verimli planlamaları zorunlu hale getirmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığının yeni destekleme modelleri, üreticilerin daha güçlü olmasını ve üretim süreçlerinin daha verimli hale getirilmesini hedeflemektedir. Düzce’de de Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli ile tarımsal faaliyetlerin güçlendirilmesi ve üreticilere sağlanan kolaylıklarla verimliliğin artırılması amaçlanmaktadır.

Düzce İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, çiftçilere ve sektör temsilcilerine yönelik bilgilendirme çalışmaları köy toplantıları ile devam edecektir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce’nin Çiftçiler Buluştu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir