Ankara Beypazarı’nda Uluslararası Festival Başladı

ankara beypazarinda uluslararasi festival basladi C4BxtZ6v.jpg

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde düzenlenen 27. Uluslararası Beypazarı Festivali, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle başladı.

Ankara’nın Beypazarı ilçesi, kültürel zenginliklerini sergileyen 27. Uluslararası Beypazarı Festivali ile dolup taşıyor. Festival, mehteran eşliğinde gerçekleştirilen kortej yürüyüşü ile başladı. Gökyüzünde dalgalanan Türk bayrağı ile paramotor gösterileri, animasyonlar ve çeşitli milletlerden defileler, katılımcılara unutulmaz anlar yaşatıyor.

27 Eylül Cuma günü başlayan festival, 29 Eylül’de sanatçı İrem Derici’nin vereceği konserle sona erecek. Halk oyunlarından animasyon gösterilerine kadar birçok kültürel aktivite, yerli ve yabancı turistleri bir araya getiriyor.

Festivalin en dikkat çekici anlarından biri, paramotorların Türk bayrağı ile Beypazarı semalarında gerçekleştirdiği gösteriler oldu. Gökyüzünde dalgalanan dev Türk bayrağını gören turistler, o anları cep telefonlarıyla kaydetmekte adeta yarıştılar. Kortej yürüyüşünü selamlayan yaşlı bir vatandaşın heyecanı, çevredeki izleyicilere hem neşe hem de duygusal anlar yaşattı.

Festival alanında aileleriyle birlikte gelen çocuklar, “allı ballı şeker” tatlısı ve “çubuk patates”e ilgi gösterdi. Beypazarı’nın yöresel lezzetleri de stantlarda yer aldı. Bir yanda baklava, diğer yanda vişneli ve üzümlü yaprak sarmaları, turistlerin beğenisine sunuldu. Ev hanımları, yaptıkları çeşit çeşit gözlemeleri festivalde sergileyerek yoğun ilgiden yararlandılar.

Evde hazırladığı sarma yemeklerini festivalde satışa sunan Derya Yorulmaz, “Fıstıklı, kuş üzümlü Osmanlı usulü yapıyoruz bunları. Vişnenin posasını içine atıp pişiriyoruz” diyerek ürünlerinin özel yapımını anlattı.

Festivalin coşkusuna katılan Süleyman Ayyıldız, Ankara’nın Kalecik ilçesinden gelerek, “Çok güzel. Canlı ve çok sevdim. İnsanı güzel, tarihi mekanlar, hanlar ve hamamlar. Kükürt aldım üzüm bağına” şeklinde duygu ve düşüncelerini paylaştı.

Mehteran kortejine katılan bir başka vatandaş ise, “Harika gidiyor. Her şey çok güzel Beypazarı’nın. Meşhur Beypazarı Festivali’ndeyiz. Biz Ankara’dan geldik. Başka ülkelerden gelenler de var ve harika geçti” ifadelerini kullandı.

Animasyon ekibi, gencinden yaşlısına herkesi eğlendirirken, bir vatandaş da, “Kortej çok güzel gidiyor. Farklı milletlerden insanların olması da çok iyi. Eğlenerek gidiyoruz ve insanlar bizimle fotoğraf çekinmek istiyor. Çok güzel serüven dolu bir gün geçiriyoruz” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara Beypazarı’nda Uluslararası Festival Başladı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir