Görme Engelli Avukatların Ankara Barosu’na Tepkisi

gorme engelli avukatlarin ankara barosuna tepkisi 9mZeXUVM.jpg

Görme Engelli Avukatlardan Ankara Barosu’na Tepki

Ankara Barosu’nun 14 yıldır yürüttüğü kitap tarama faaliyetini sonlandırmasına görme engelli avukatlar tepki gösterdi. Ankara Barosu önünde bir araya gelen grup, hukuksal alanda yayınlanmış eserlere erişim sağlamak amacıyla gerçekleştirilen bu faaliyetin sona ermesini protesto etti. Eylem sırasında sloganlar atan avukatlar, düdük çalarak tepkilerini dile getirdi.

Grup adına konuşan avukat Osman Sezer, “yaklaşık 14 yıl önce görme engelli avukatların kütüphanedeki kaynaklardan yararlanması için kitap tarama cihazı alındığını” belirtti. Bu hizmetten kesintisiz bir şekilde yararlandıklarını ifade eden Sezer, kitap tarama faaliyetine son verilme gerekçesinin makinenin bozulması olduğunu açıkladı. Baro Başkanının bütçe yokluğunu öne sürerek sorunu çözmediğini dile getiren Sezer, “Baro beni koruması gerekirken, haklarımı koruması gerekirken yayınevleriyle işbirliği yaparak maalesef haklarımızı yok etmiştir. 14 yıl süregelen bu uygulamayı bertaraf etmiştir.” dedi.

Sezer, Ankara Barosu’nun bu tutumunu kınayarak, “Kesinlikle mücadelemizin başlangıç olduğunu ve devam edeceğinin bilinmesini istiyorum.” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Görme Engelli Avukatların Ankara Barosu’na Tepkisi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir