Sakaryalı Özel Genç, Kurduğu Hayali Gerçekleştirdi

sakaryali ozel genc kurdugu hayali gerceklestirdi imNQ9VNO.jpg

Almanya’da yaşayan 32 yaşındaki özel gereksinimli genç, yıllardır televizyonda izleyerek hayalini kurduğu askerlik görevini temsili olarak yerine getirerek yemin törenine katıldı. Memleketinde askerlik görevini yerine getiren gencin mutluluğu, gözlerinden okundu.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı, 32 yaşındaki özel gereksinimli Ömer Bayraktar için bir temsili askerlik töreni düzenledi. Silahaltına alınması mümkün olmayan, ancak askerlik hayali ile büyüyen Almanya’da yaşayan gurbetçi Bayraktar, memleketi Sakarya’da bu hayaline ulaşmanın sevincini yaşadı.

Temsili askerlik törenlerini televizyondan izleyen ve bunun hayalini kuran Ömer’in mutluluğu adeta gözlerinden okundu. Tören sonunda yemin eden Ömer Bayraktar’a terhis belgesi verildi.

Ömer Bayraktar’ın ailesi, yıllardır toplu olarak yapılan temsili askerlik törenlerini televizyondan izlediklerini ve çocuklarını üniforma içerisinde görmekten büyük gurur duyduklarını ifade ederek, Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’na teşekkürlerini ilettiler. Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada ise, “Özel gereksinimli vatandaşımıza Sakarya İl Jandarma Komutanlığı olarak kısa da olsa, kutsal askerlik görevini yapmanın gurur ve onurunu yaşatmaktan ve şanlı Türk ordusunun şerefli birer neferi olarak aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz. Onların içindeki vatan sevgisi ile dosta güven, düşmana korku vermeye devam edeceğiz.” ifadelerine yer verildi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sakaryalı Özel Genç, Kurduğu Hayali Gerçekleştirdi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir