Oje Lekesini Kolayca Çıkarma Yöntemleri

Oje Lekesini Kolayca Cikarma Yontemleri

Oje lekesi  temizlemesi zor bir lekedir. Kıyafete, kumaşa, bir elbiseye veya koltuğa dökülen oje lekesi uygulanacak birkaç adımla geçirilebilir.

Oje Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Oje lekesini çıkarma başlı başına bir mücadeledir. Ojenin döküldüğü alana yönelik olarak bir yöntem uygulanır. Kıyafet üzerine dökülen bir ojenin çıkarılabilmesi için en çok kullanılan yöntemlerden biri elma sirkesidir. Öncelikle ojenin döküldüğü alan ıslak bir bezle silinir. Kalan kısmına sirke ile müdahalede bulunulacaktır. Bunun için bir kabın içerisine sirke ve bir bez koymak yeterlidir. Sirke ile ıslatılmış olan bez üzerine uygulanır. Bu işlemin ardından vakit geçirmeden kıyafet çamaşır makinesinde yıkanır.

Oje Lekesini Kolayca Cikarma Yontemleri3

Tırnaklardaki ojeyi geçirebilmek ve tırnağı ojeden arındırabilmek amacıyla kullanılan aseton kıyafetteki oje lekesini çıkarabilmek için de kullanılmaktadır. Bir miktar bez ve yağ peçete üzerine uygulanan aseton oje dökülmüş kıyafetin üzerine bezle uygulanır. Üzerine baskı uygulayarak lekenin çıkarılması burada önemlidir. Bu yöntemin aynısı koltuğa dökülen oje için de geçerlidir. Koltuk üzerindeki oje daha kalıcı bir şekilde geçebilmesi sağlamak için ilik ılık bir suyun içerisine deterjan malzemeleri eklenir ve bir bez yardımı ile bu bölgeye uygulanır. Burada koltuğun kumaşı oldukça önemlidir. Kullanılan temizlik malzemesi koltuğun kumaşına zarar vermediğinden emin olunmalıdır.

Oje Lekesini Çıkarmak Zor mu?

Oje lekesini çıkarmak gerekli müdahaleler yapıldığında kolaylıkla çıkarılabilir bir lekedir. Burada önemli olan oje ilk döküldüğü anda uygulamada bulunmaktır. Üzerinde kalıntı olmaması amacı ile leke çıkarıldıktan sonra çamaşır makinesinde uygun görülen programda çalıştırılmalıdır.

Oje Lekesini Kolayca Cikarma Yontemleri2

Oje Çıkarılırken Nelere Dikkat Edilir?

Üzerine döküldüğü ürüne yapışıp kalan ve bazen morali bozabilen oje lekesi çıkarılabilir bir lekedir. Burada önemli olan ojenin döküldüğü alana müdahale ederken daha da yayılım göstermesine sebep olabilmekten kaçınmaktır. Halı ve koltuk gibi tekstil ürünleri üzerine dökülen oje için elma sirkesi rahatlıkla kullanılabilir. Kıyafet üzerindeki bir oje lekesi tırnaklardaki ojeyi çıkarmaya yarayan aseton ile giderilebilir. Ojenin döküldüğü alana etrafa yaymamak, daha kolay bir şekilde ojeye çıkartabilmek için önemlidir. Yalnızca o alana işlemin uygulanabilmesi için oje bulunmayan yüzey ayrı bir noktada tutulmalı veya üzeri bir bez ile kapatılmalıdır.

Ojenin döküldüğü alana müdahalede bulunurken ıslak bir bez eğer bulunmuyorsa bir peçete kağıt havlu veya pamuk ile o alana müdahalede bulunulabilir. Peçete veya kağıt kullanılırken birden fazla aynı adımı uygulamak gerekebilir. Etkisinin gözle görülecek derecede azaldığına görene kadar işlem uygulanmaya devam edilmelidir. Son olarak kıyafetin programına uygun şekilde çamaşır makinasında yıkanması gerekir. Eğer koltuk üzerine bir leke çıkarma işlemi uygulanırsa ojenin dökülmüş olduğu alanın kumaş yapısı öğrenilip ardından işlem yapılmalıdır. Koltuğun renginin açılmasına ağarmasına sebep olmamak burada önemlidir. Beyazlatıcı olan deterjan ürünlerinden uzak durmak gerekir. Alana müdahale yaptıktan sonra kuruması beklenir. Kuruduktan sonra gerekirse tekrar işlem uygulanabilir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Oje Lekesini Kolayca Çıkarma Yöntemleri

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir