Ankara’da Temiz Okul Projesi Uygulandı

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkentteki öğrencilerin daha sağlıklı eğitim ortamlarında öğrenim görmeleri amacıyla önemli bir adım attı. Toplamda 10 bin 376 öğrencinin eğitim aldığı 22 okul, kapsamlı bir temizlik çalışmasına tabi tutuldu.

ABB’den yapılan açıklamada, okullardaki hijyen sorunlarına çözüm bulmak için “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesinin hayata geçirildiği belirtildi. Projenin ilk gününde, belediye ekipleri 454 dersliği temizleyerek öğrencilerin sağlıklı bir ortamda eğitim almasına katkı sundu. Ayrıca okullarda ilaçlama ve dezenfekte çalışmaları da gerçekleştirildi.

Kent Estetiği Daire Başkanı Esra Güngör, okulların bahçesi, sınıfları ve ortak kullanım alanları dahil olmak üzere tüm alanların temizleneceğini ifade etti. Güngör, “Tüm sıraları silip, tuvaletleri yıkayacağız. Okulu komple dezenfekte edip belediyemizin kendi şirketinin ürettiği el dezenfektanlarını okullara bırakacağız.” şeklinde konuştu.

Çankaya Belediyesi de, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı “Temiz Okul, Sağlıklı Gelecek” projesine destek verdiğini açıkladı. Bu iş birliği ile birlikte, belediyeler el ele vererek okulları temizleme çalışmalarını sürdürüyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Temiz Okul Projesi Uygulandı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir