Düzce’de Motosiklet Turu ve Kızıl Şahin’in Doğaya Salınması

duzcede motosiklet turu ve kizil sahinin dogaya salinmasi h2rxzyNf.jpg

Düzce’de Motosiklet Turu Düzenlendi

Düzce Valiliği koordinesinde gerçekleştirilen motosiklet turu, Anıt Park Meydanı ile Korugöl Tabiat Parkı arasında yapıldı. Düzce Valisi Selçuk Aslan da etkinliğe katılarak motosiklet sürme deneyimini yaşadı. Etkinliğe katılanlar, Vali Aslan’ı motosiklet kullanırken görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Vali Aslan, motosiklet sürerken dikkatli olmanın ve koruyucu ekipman kullanımının önemine vurgu yaptı. “İlimiz Düzce’de iki tekerli vasıta yani bisikletler ve motosikletlerin kullanımı oldukça yaygın. Bugün bir farkındalık oluşturmak açısından Düzce Motosiklet Kulübü ile beraber Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, Milli Parklar Müdürlüğümüz, Valiliğimizin koordinasyonunda güzel bir etkinlik tertip ettik.” dedi.

Etkinlik, Anıt Park’tan başlayarak Korugöl Tabiat Parkı’na kadar sürdü. Vali Aslan, “Korgöl’ün yolu Düzce Belediyesi ile Düzce İl Özel İdaresinin ortak çalışmasıyla tamamlandı. Sürücülerimiz bu yolu bir görsünler istedik. Hem de iki tekerlekli vasıtaların kullanımında özellikle motosiklet tabir ettiğimiz daha güçlü vasıtaların kullanımında mutlak bir şekilde eğitimler tamamlanıp ehliyete bağlanılması ve nizami ekipmanlarla motorların kullanılmasını özellikle hemşehrilerimizden rica ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Vali Aslan, motosiklet sürüşünün keyifli bir spor olduğunu, ancak kurallara uyulduğu sürece güvenli olabileceğini belirtti. “İki teker üzerinde ister istemez yapılabilecek bir hatanın, oluşabilecek bir kazanın bazen telafisi imkansız hale gelebilmektedir. Motor kullanımına gönül vermiş hemşehrilerimize de mutlak surette ehliyetle, kaskla, koruyucu ekipmanlarla vasıtanın kullanımını özellikle rica ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Vali Aslan, Korugöl Tabiat Parkı’nın yolunun Düzce’ye ve doğaseverlere hayırlı olmasını diledi.

Kızıl Şahin Doğaya Salındı

Etkinlikte ayrıca, Korugöl Tabiat Parkı’nda Düzce Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından tedavisi tamamlanan kızıl şahinin doğaya bırakılması da gerçekleştirildi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce’de Motosiklet Turu ve Kızıl Şahin’in Doğaya Salınması

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir