Eskişehir’de Semt Pazarı Sırasında Yol Çöktü

eskisehirde semt pazari sirasinda yol coktu 1xCObsRM.jpg

Eskişehir’de yaklaşık üç hafta önce toprakla kapatılan bir yol, semt pazarı kurulduğu esnada çökerken yaklaşık 2 metre derinliğinde bir çukur oluştu.

Olay, Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Büyükdere Mahallesi Millet Caddesi üzerinde kurulan semt pazarı sırasında meydana geldi.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre, sabah saatlerinde pazar kuran esnaf, yol üzerinde bir çöküntü oluştuğunu fark etti. Alt yapı çalışması sonrası toprakla kapatılan yol, sağanak yağmurun etkisiyle yumuşayarak çöküntünün büyümesine neden oldu. Yaklaşık 1 buçuk-2 metre derinliğindeki çukur, çevredeki vatandaşları hayrete düşürdü. Neyse ki, çöküntü yoğun bir kalabalığın olmadığı bir saatte meydana geldi ve bu durum olası bir faciayı önledi.

Olay yerine gelen Eskişehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ), oluşan büyük çukura bir kamyon toprak dökerek durumu kontrol altına aldı.

Pazar esnafı Necmettin Sözbilir, “Yağmur yağarken benim tezgâhımın önünde yavaş yavaş çökmeye başladı. O sırada daha pazar başlamamıştı ve kimse oradan geçmiyordu. Yaklaşık derinliği 1 buçuk metre kadar. Yağmurdan oldu diye düşünüyorum” dedi.

Pazardaki başka bir esnaf ise “Yolun altı boşmuş, çakıl dökmüşler. Çalışma yapıldı, yol toprak ile kapanmıştı. Üç haftadır yol böyle. Asfalt atılmak için yolun çökmesini bekliyorlarmış. Çökmeden, oturmadan asfalt atılmıyormuş. Allah’tan kalabalık değildi, pazar daha yeni kuruluyordu. Daha önce böyle bir şey olmamıştı” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eskişehir’de Semt Pazarı Sırasında Yol Çöktü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir