Sinop’ta Tescilli Kestane Balı Dikkat Çekiyor, Üreticiler Uyarıyor

sinopta tescilli kestane bali dikkat cekiyor ureticiler uyariyor w5D82xkA.jpg

Sinop’un Erfelek, Ayancık ve Türkeli ilçelerinde üretilen tescilli kestane balı, analizler ve etiketleme işlemleri tamamlandıktan sonra tüketiciyle buluşuyor. Üreticiler, sahte kestane balına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguluyor ve doğrudan üreticiden alışveriş yapma tavsiyesinde bulunuyor.

Sinop’un Erfelek, Ayancık ve Türkeli ilçelerinde gür kestane ormanlarından üretilen tescilli kestane balı, analiz ve etiketleme işlemlerinin ardından tüketiciyle buluşturuluyor.

Arıcılar Etiketsiz Ürünler Konusunda Uyarıyor

Erfelek Ziraat Odası Başkanı Ali Koca, tescilli Sinop kestane balına gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirterek, vatandaşları etiketsiz ve analiz edilmemiş kestane balını tüketmemeleri konusunda uyardı. Koca, “Kestane balının etiketsiz satılmaması gerekiyor. Sadece kestane değil, hiçbir bal etiketsiz satılmamalı” dedi.

Tüketicilere Doğrudan Üreticiden Alım Önerisi

Koca, piyasada “kestane balı” adı altında satılan sahte ürünlere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurgulayarak, “Vatandaşımız mutlaka üzerinde üreticinin ismi olan ürünleri tercih etmeli. Balın kalitesini ve güvenilirliğini sorgulayabilmeli” dedi. Ayrıca, tüketicilere balı doğrudan üreticiden almaları tavsiyesinde bulundu.

Erfelek’te üretilen kestane balının kalitesini vurgulayan Koca, “Balımızı Sinop Üniversitesinde tahlil ettiriyoruz ve üzerine mutlaka etiket koyuyoruz. Vatandaşlar etiket aracılığıyla bizi buluyor ve siparişlerini veriyorlar. Bölgedeki bal verimi ise kovan başına 12 kilogram seviyelerinde gerçekleşti ve bu da arıcıları memnun ediyor” diye konuştu.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinop’ta Tescilli Kestane Balı Dikkat Çekiyor, Üreticiler Uyarıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir