Kredi Kartı Yapılandırma Nedir, Nasıl Yapılır?

Kredi Karti Yapilandirma

Kredi kartı yapılandırma işlemi, kartların günümüzdeki kullanımının çok fazla artmasından kaynaklı olarak uygulanma sayısı giderek artan bir işlem olmaktadır. Kredi kartı kullanıcıları belli bir süre içerisinde yaptıkları borç tutarını ödeyememeleri halinde, kredi kartı şirketlerinin kullanıcılarına ödeme kolaylığı yaratan yöntemler sunmaktadırlar. Bu yöntemler arasında kredi kartı yapılandırma işlemi baş sıralarda yer almaktadır.

Kredi Karı Yapılandırma Nedir?

Kredi kartı, müşterilerin ekonomik olarak bulundukları durum gibi bazı kriterlere bakılarak kullanıcılara belirli miktarlarda limitler verilip alışverişlerinde kullanmaları için sundukları bir sistemdir. Bu sistem doğrultusunda kullanıcılar alışveriş tutarlarını belirli bir zaman içerisinde geri ödemektedirler. Geri ödeme kısmında sorun yaşayan müşteriler, kredi kartının vermiş olduğu limiti aşan kişiler, nakit avans seçeneğini kullanarak geri ödemesini zamanında gerçekleştiremeyenler için kredi kartı yapılandırma işlemi öne sürülmektedir.

Kredi Karti Yapilandirma2

Kredi Kartı Yapılandırma Nasıl Kullanılır?

Kredi kartı borç yapılandırma işlemini kullanmak için yapılması gerekenler bulunmaktadır. Kredi borç tavsiyesi birimine bağlı olan borçlar atmış gün boyunca ödenmemesi halinde risk birimine iletilirler. Müşteriler, kullandıkları kartın müşteri hizmetleri numarasını arayarak risk birimi ile görüşmek istediklerini söylemeleri gerekmektedir. Müşteri hizmetleri kullanıcıların borçları ve kişisel bilgileri doğrultusunda hesaplamalar yaparak, kişilerin ödemesi gereken tutarı bir plan çerçevesinde hazırlamaktadır. Aynı işlemler günümüzde internet bankacılığı üzerinden de yapılabilmektedir. Bazı kredi kartı kullanıcıları ise doğrudan banka şubesine giderek yapılandırma işlemini gerçekleştirmektedirler. Yapılandırma işleminin müşteriler tarafından kullanılacak bir sınırı belirlenmiştir. Bu sınır değişmekte olup, genelde beş kerelik bir yapılandırma hakkı sunmaktadır.

Kredi kartı borçlarını yapılandırmak için en fazla on iki ay vade kullanımı mevcuttur. Eğer kredi kartı borcunu ödemek için ihtiyaç kredisi talebinde bulunulursa, bu süre atmış aya kadar uzamaktadır. Yapılandırma işlemleri sonucunda var olan kredi notlarında düşme yaşanmaktadır. Kredi notunun düşmesinin sebebi olarak müşterilerin ödemelerini geciktirmeleri gösterilmektedir. Yapılandırma sonrasında borç ödeme takvimine uyarak düzenli bir şekilde ödeme yapıldığında, kredi notunun yükselişe geçtiği görülmektedir.

Kredi Karti Yapilandirma3

Yetmiş iki aylık bir yapılandırma söz konusu olduğunda ise, kredi kartı kullanıma kapatılmaktadır. Yapılandırma sürecinde kullanıma kapanan kartlar, ödeme düzenlerine bakılarak tekrar geri açılabilmektedirler.

Kredi Kartı Yapılandırmasından Kimler Yararlanabilir?

Kredi kartı borcu, kullanılan kredi kartlarının geri ödemelerinin belirlenen tarihlerde yapılmaması sonucu oluşmaktadır. Borç ödeme kısmında bankaların sunduğu bir kolaylık olarak görülen yapılandırma işleminden yararlanmak için bazı kriterler bulunmaktadır.  Bu şartlar arasında genelde kredi kartı alınan banka tarafından takibe alınmamış olmak yer almaktadır. Aynı zamanda bankadan bankaya zaman zaman değişen bazı katılım şartları bulunmaktadır. Borcu olan kişilerin, bağlı oldukları bankanın yapılandırma konusunda müşterilerine vermiş oldukları imkanları takip etmeli ve uygulamalılardır. Bazı bankalar yapılandırma sonucunda kredi kartlarını kullanıma kapatacaklarını haber vermektedirler. Müşterilerin borç bitiminde tekrardan kredi karı başvurusu durumunda, değerlendirmeleri yapılarak tekrar kart verilebilmektedir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi Kartı Yapılandırma Nedir, Nasıl Yapılır?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir