Karbonatlı Suyun Faydaları Nelerdir?

Karbonatli Suyun Faydalari

Karbonatlı su, karbonatın kolay ve homojen bir şekilde çözünmesinden ve yan etkisinin çok az olmasından dolayı insanların pek çok yerde kullanımını gerçekleştirmesi için elverişli bir sıvıdır. Vücudun pH dengesini koruması, kolay çözünmesi ve pek çok sağlık sorununa iyi gelmesi de kişilerin karbonatlı suyu kullanımını arttırmasına neden olmaktadır. Yarar sağladığı sağlık sorunları arasında migren gibi çok fazla insanın maruz kaldığı sorunlar bulunmaktadır.

Karbonatlı Su Nasıl Kullanılır?

Karbonat su içinde çok hızlı şekilde çözünür ve kolayca tüketilir. Bu kullanım kolaylığı kişilerin sağlık sorunlarında karbonatlı suyu tercih etmelerini arttırmaktadır. Karbonatlı su farklı şekillerde kullanılabilir. Bunlardan biri, kullanım amacına göre belli miktarda karbonatı su içerisinde çözmek ve sonrasında bu sıvıyı gerekli bölgeye sürmek ya da içmek yer almaktadır. Obeziteye karşı iyi geldiği bilinen ve zayıflamak istenen kişilerin de bu yolla başvurduğu karbonat, kür şeklinde de tüketilebilmektedir. Kür şeklinde tüketilen karbonatlı suların ölçeklendirmesinin iyi yapılması gerekmektedir. Gereken miktarlarda tüketilmeli, aşırıya kaçılmamalıdır.

Karbonatli Suyun Faydalari 3

Karbonatlı Suyun Faydaları Nelerdir?

Karbonatlı suyun faydaları arasında pek çok kişinin savaştığı sağlık sorunları yer almaktadır. Aynı zamanda mikrop kırıcı etkisi sayesinde bazı yüzeylerde de kullanımı bulunmaktadır. Düzenli ve doğru kullanımı sonucunda kişilere birçok yarar sağladığı görülmüştür. Sağladığı yararlardan bazıları şunlardır;

  • Mide asidini dengeler.  Bu sayede asidin yemek borusuna çıkmasını engeller. Yemek sonrası yaşanan mide ekşimesi durumunda da kullanılır.
  • İdrarda ortaya çıkan fazla asidi de dengeleyerek oluşan ağrıyı ve böbrek taşı oluşumunu engeller.
  • Vücutta zarar gören hücrelere iyi geldiği bilinen karbonatlı su, bu sayede kronik hastalığı olanların da kullanımına açıktır. Bakterilerin dışarıya atımında da yarar sağlamaktadır.
  • Ağız içinde oluşan yaralar, diş eti problemleri, diş ağrıları için de kullanımı mevcuttur. Gargara yapıldığı taktirde ağız içerisindeki bakterilerin sayısını azaltarak, yaralara ve iltihaplanmalara iyi gelmektedir.
  • Kişilerde eklem bölgesinde yaşanan ve çok sık görülen ağrıların giderilmesinde de karbonatlı su kullanımı yardımcı olmaktadır.
  • Bağırsaklarla enfeksiyon oluşumunu önlemekte, oluşmuş bir enfeksiyon varsa zararını azaltmaya yardımcı olmaktadır.
  • Zayıflamak isteyen kişilerin de başvurduğu bilinmektedir.
  • Mikropların ve bakterilerin vücuda girişini engelleme özelliği sayesinde soğuk algınlığına karşı kişileri korumaktadır. Bu sayede vücudun bağışıklık sistemine destekleyici özelliği de bulunduğu görülmektedir.
  • Kronik olan yorgunluğa iyi geldiği bilinmektedir.
Karbonatli Suyun Faydalari 2

Karbonatlı Suyun Yan Etkisi Var Mıdır?

Karbonatlı suyun yararları dışında bazı durumlarda zararları da olmaktadır. Bilinen en büyük zararı mide ülserine neden olmasıdır. Mide ülseri yaşayan kişilerin devamlı kullanımı sonrasında ülserin oluşumunu hızlandırmaktadır. Tansiyon hastası olan kişilerin de kullanımı çok fazla önerilmemektedir. Tansiyon hastalarında dengesiz ve yüksek tansiyon görülme olasılığını arttırmaktadır. Bu nedenle karbonat kullanımında uzman danışmanlığına önem verilmektedir. Rahatsızlığı olmayan kişilerin de yan etki göstermemesi adına gereğinden fazla kullanımı önerilmemektedir.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karbonatlı Suyun Faydaları Nelerdir?

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir