Düzce Üniversitesi’nden Arı Ürünleri ile Probiyotik Gıda Takviyesi Projesi

duzce universitesinden ari urunleri ile probiyotik gida takviyesi projesi T3tr5jAd.jpg

Düzce Üniversitesi’nden Önemli Bir Araştırma Projesi

Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu’nun araştırmacı olarak yer aldığı “Arı Ürünlerinden İçilebilir Probiyotik Gıda Takviyesi Geliştirilmesi” araştırma projesi, üniversite-sanayi işbirliği destek programı kapsamında desteklenmeye değer bulundu.

Proje, Düzce Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve bir propolis firması iş birliği ile gerçekleştirilecek. Toplamda 24 ay sürecek olan bu projede, içilebilir probiyotik gıda geliştirilmesinde kullanılacak arı ürünlerinin üretimi, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi’nde (DAGEM) doğru üretim teknikleriyle yapılması hedefleniyor.

Proje yürütücüsü Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Muhammed Arıcı, üniversite ve araştırma merkezlerindeki bilgi birikimi ve teknolojinin, KOBİ veya büyük ölçekli kuruluşların ihtiyaçları doğrultusunda, ürüne ya da sürece dönüştürülerek sanayiye aktarılması yoluyla ticarileştirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Doç. Dr. Meral Kekeçoğlu, daha önce birçok TÜBİTAK projesinde yer almış olup, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında arı ürünlerinden katma değerli ürünler geliştirilmesinin Türkiye ekonomisi ve arıcılık sektörü açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Düzce Üniversitesi’nden Arı Ürünleri ile Probiyotik Gıda Takviyesi Projesi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir