Bolu’da Önemli Açılış

featured

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Hukuk Fakültesi 2024-2025 eğitim-öğretim yılı açılış dersini verdi. Üniversite yönetiminden yapılan açıklamaya göre, açılış törenine Malkoç’un yanı sıra Bolu Valisi Abdulaziz Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Coşkun Karaca, il protokolü, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Mustafa Alişarlı, yaptığı konuşmada öğrencilere dil öğrenmenin önemine dikkat çekerek, üniversitenin köklü geçmişi ve “Her Yaş Dostu Üniversite” vizyonunu anlattı. Ayrıca, adaletin İslam inancı ve Türk medeniyetindeki önemine değinen Alişarlı, Filistin’deki insanlık dramına vurgu yaparak, İsrail’in soykırım suçlarını kınadı.

Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Coşkun Karaca ise üniversitenin kurucusu İzzet Baysal’ı saygıyla anarken, fakültenin modern mimari yapısı ve tarihi önemine dikkat çekti. “Hukuk fakültemiz, Türkiye’nin en modern yapılarından birine sahiptir,” ifadesini kullandı.

Açılış dersini veren Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, yeni akademik yılın başarı getirmesini temenni etti. Türkiye’deki üniversitelerin sayısı ve öğrenci yoğunluğu hakkında bilgi veren Malkoç, hukuk fakültelerinin adalet, hukuk ve insan hakları alanlarında aktif rol oynamasının önemine işaret etti. Ayrıca, hukukçuların iş süreçlerini denetleyebileceği sistemler inşa edilmesi gerektiğini belirten Malkoç, öğrencilere en az bir batı ve doğu dili öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.

Programın sonunda katılımcıların sorularını yanıtlayan Malkoç’a, Prof. Dr. Mustafa Alişarlı ve Prof. Dr. Coşkun Karaca tarafından plaket takdim edildi. Malkoç, “İnsan Hakları Gazze Raporu” ve “Akademik Ombudsman” dergisini hediye etti.

(Haber: Münire Karabulut)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Önemli Açılış

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir