Ankara’da Vatandaşlara Ücretsiz Yapıldı

ankarada vatandaslara ucretsiz yapildi zZkThpG4.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu ile iş birliği yaparak “Dünya Akciğer Günü” kapsamında önemli bir etkinlik gerçekleştirdi. “Herkes için temiz hava” sloganıyla düzenlenen etkinlikler, ABB Konferans Salonu’nda solunum sağlığı seminerleri ve Kızılay Metro İstasyonu’nda ücretsiz solunum fonksiyon testi ölçümleri ile vatandaşlara ulaştı.

ABB, halk sağlığının korunması ve geliştirilmesi amacıyla çeşitli projeleri hayata geçirmeye devam ediyor. Sigara ve alkol bağımlılığına karşı mücadele eden Büyükşehir Belediyesi, Altındağ, Mamak, Çankaya, Keçiören ve Etimesgut’taki danışmanlık merkezlerinde hizmet vermektedir. Dünya Akciğer Günü’nde de 23 dernekten oluşan Türkiye Ulusal Solunum Koalisyonu ile bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlikte “Herkes için temiz hava, herkes için sağlıklı akciğerler” teması ön plana çıkarıldı. ABB Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen “Dünya Akciğer Günü Farkındalık Konferansı ve Etkinliği”ne, ABB Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, Zabıta Daire Başkanı Olcay Erdal, Afet İşleri Daire Başkanı Özkan Erel, Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, Türkiye Solunum Araştırmaları Derneği (TÜSAD) Başkanı Prof. Dr. Şule Akçay ve Öğretim Üyesi Dorina Esendağlı katıldı.

Sağlık İşleri Daire Başkanı’ndan Önemli Açıklamalar

Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal, etkinliğe katılamayan ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın selamını ileterek, halkın akciğer sağlığını koruma amacıyla çeşitli projeler geliştirdiklerini belirtti. Ünsal, “Sigara kullanımı ve hava kirliliği gibi akciğer sağlığını tehdit eden unsurlarla öncelikli olarak mücadele ediyoruz. Farkındalık kampanyaları, ücretsiz sağlık taramaları ve eğitim faaliyetleri ile vatandaşlarımızı bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri arasında yer alan ‘İyi Sağlık ve Refah’ ilkesi doğrultusunda, sigara bırakma programlarımız, hava kalitesini iyileştirme çalışmalarımız ve akciğer hastalıklarının erken teşhisi için sunduğumuz ücretsiz hizmetler, Ankara halkının sağlıklı bir yaşam sürmesi için attığımız önemli adımlardan sadece birkaçıdır” dedi.

Yeşil Alanlar ve Hava Kalitesi Çalışmaları

“Yeşilin Başkenti” projesi kapsamında son üç yılda 40 yeşil alanın hizmete açıldığını kaydeden Ünsal, vatandaşların doğayla buluşmasına katkı sağladıklarını ifade etti. Ayrıca, toplu taşımada otobüslerin yüzde 70’inin doğal gazla çalışacak şekilde dönüştürüldüğünü belirterek emisyon seviyelerinin azaltıldığını vurguladı. Ünsal, “Hava kirliliği ile ilgili iş yerlerine yönelik denetim çalışmaları da yürütmekteyiz. Sigara ve alkol bağımlılığına karşı Bağımlılıkla Mücadele Danışmanlık Merkezleri açtık. 2024 Ocak ayı itibarıyla Altındağ, Mamak, Çankaya, Keçiören ve Etimesgut’taki merkezlerimizde danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır” şeklinde konuştu.

Vatandaşlara Sağlık Kontrolleri ve Destek Çağrısı

Ünsal, vatandaşları akciğer sağlığını koruma konusunda daha duyarlı olmaya ve düzenli sağlık kontrollerini yaptırmaya davet etti. “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, sizlerin her zaman yanında ve akciğer sağlığı konusunda her türlü desteği sunmaya hazır olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isterim” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı. Konuşmaların ardından Türk Toraks Derneği Başkanı Prof. Dr. Nurdan Köktürk, ABB Başkanı Mansur Yavaş’a, TÜSAD Başkanı Prof. Dr. Şule Akçay ise Sağlık İşleri Daire Başkanı Mustafa Ünsal’a plaket takdim etti. Yavaş’ın adına plaketi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu aldı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Vatandaşlara Ücretsiz Yapıldı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir