Geredeli Genel Başkan Yardımcısından Mesaj Var

karadasli

Diyanet Birlik-Sen Genel Başkan Yardımcısı Geredeli hemşehrimiz Mehmet Ali Karadaşlı, Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Geredeli hemşehrimiz Mehmet Ali Karadaşlı mesajında şu ifadelere yer verdi: “Diyanet İşleri Başkanlığı’nca her yıl 1-7 Ekim tarihleri Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutladığımız bu anlamlı haftada “cami ve din görevlileri” olmak üzere iki değer ön plana çıkmaktadır.

Din görevlilerimiz; Türk Milletimize büyük bir özveri içerisinde yüce dinimiz İslam’ı anlatmaya, öğretmeye ve onlara örnek olmaya çalışan, camilerde, Kur’an kurslarında, üniversite ve KYK’larda, hastane ve cezaevlerinde kısacası doğumdan ölüme hayatın her alanında din hizmeti sunan ve camilere anlam kazandıran kıymetli şahsiyetlerdir.

Camilerin ziyneti ve süsü, çinileri, avizeleri, halıları, mermerleri değil, bilakis cemaatleri ve insanları hak hakikat yoluna davet eden din görevlileridir.

Diyanet Birlik Sen olarak; Camiler ve Din Görevlileri haftasının din görevlilerimizin ve diyanet çalışanlarımızın özlük haklarının, emeklerinin ve hizmetlerinin çokça konuşulduğu, din görevlilerimizin görev yerlerinde yaşadığı sıkıntılara çözüm odaklı önerilerin ve tekliflerin gündeme getirildiği bir hafta olmasını ümit ediyoruz.

Ülkemizin en ücra köşesinde zor şartlarda görev yapan din görevlilerimizi ve bütün diyanet çalışanlarımızı bir bütün olarak gören ve kucaklayan bir anlayışa sahip olan Diyanet Birlik-Sen 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftasının asıl öznesi olarak da din görevlilerini görmekteyiz.

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının diyanet çalışanlarımıza ve milletimize hayırlar getirmesini temenni ediyor, dün vefât eden Başiskele Vezirçiftliği Ulu Camii İmam Hatibi Remzi Demir, İzmit Yenidoğan Yeşil Camii Emekli İmam Hatibi Yunus Solmaz hocalarımız başta olmak üzere kuruluşundan bugüne kadar vefat eden camiamızın mensuplarını rahmetle yad ediyor, emekli olan ve halen görevlerine devam eden bütün çalışanlarımıza huzur, mutluluk, sağlık ve esenlikler diliyoruz. Haftamız kutlu olsun.”

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Geredeli Genel Başkan Yardımcısından Mesaj Var

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir