Sakarya’da Yüzlerce Araç ve Sürücü Trafikten Men Edildi

sakaryada yuzlerce arac ve surucu trafikten men edildi y6hQ3Rsu.jpg

Sakarya’da jandarma ekipleri, eylül ayı içerisinde gerçekleştirdikleri denetimlerde 102 bin 500 aracı kontrol etti. Bu denetimler sonucunda 705 araç ve 293 sürücü trafikten men edildi. Özellikle traktör sürücüleri üzerinde yapılan denetimlerde, 28 sürücüye ‘Rops’ demiri eksikliğinden toplamda 175 bin 277 TL para cezası uygulandı.

Trafik güvenliğinin artırılması ve korunması amacıyla Sakarya İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı trafik ekipleri, 2024 yılı eylül ayında 102 bin 500 aracı denetledi. Yapılan kontrollerde, bin 248 traktörün 28 sürücüsüne, ‘Rops’ demiri eksikliğinden dolayı ceza kesildi. Ayrıca, uyuşturucu ve alkollü araç kullandığı tespit edilen 60 sürücünün belgelerine geçici süre ile el konuldu.

Eylül ayı içerisinde jandarma sorumluluk alanında meydana gelen trafik kazaları ise dikkat çekici bir artış gösterdi. Toplamda 125 trafik kazası yaşanırken, bu kazalardan 3’ü ölümlü, 76’sı yaralamalı ve 46’sı maddi hasarlı olarak kaydedildi. Ölümlü kazalar arasında 2 motosiklet kazası ve 1 traktör kazası yer aldı. Bu kazalarda 4 vatandaş hayatını kaybederken, 123 kişi yaralandı.

Denetimlerde 6 bin 32 motosiklet kontrol edildi ve 162 sürücüye toplam 1 milyon 123 bin 88 TL para cezası uygulandı. Bu denetimlerin amacı, trafik güvenliğini sağlamak ve vatandaşların can ve mal emniyetini artırmaktır.

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada, “İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler artırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir. Trafik kurallarına uyan, trafik düzeninin sağlanmasına ilgi ve destekleriyle katkı sağlayan değerli vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır” ifadeleri yer aldı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sakarya’da Yüzlerce Araç ve Sürücü Trafikten Men Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir