Bolu’da Patates Dolandırıcılığı: Binlerce Lira Kaptıran Müşteriden Şok İtiraf!

Bolu Patatesi Patates

Bolu’da ilginç bir dolandırıcılık olayı, mahkeme salonlarında tartışmalara yol açtı.

Nevşehir patatesi satın almak isteyen F.Y., internet üzerinden 26 ton patates almak için anlaşma yaptı. Ancak, 8 bin lira ödediği halde patatesler teslim edilmedi. Dolandırıcılık suçlamasıyla Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuksuz yargılanan sanık E.Ö., mahkemede yaptığı savunmada, “45 lira üzerinden anlaştık ve paranın tamamı gönderilmediği için patatesleri başka birine sattım” dedi.

Patates Seviyorsaniz Buna Dikkat

Mağdur F.Y. ise, “8 bin lira kaparo gönderdim ve kamyon gelince geri kalan parayı verecektim. Ancak patateslerin başka bir yerde satıldığını öğrenince dolandırıldığımı anladım” ifadelerini kullandı. E.Ö., ayrıca “Patates olayından sonra F.Y. ile ticaret yaptık ve 8 bin lirasını geri iade ettim” diyerek suçlamaları reddetti. F.Y. ise, “Param geri iade edildi ama bu, aylar sonra oldu ve bu olaydan sonra hiçbir alışveriş yapmadık” dedi.

Patates Seviyorsaniz Buna Dikkat3

Mahkeme heyeti, E.Ö.’nün mağdurun zararını karşıladığını göz önünde bulundurarak, 4 yıl olan hapis cezasını 1 yıl 8 aya indirdi ve E.Ö.’yü 6 bin 660 lira adli para cezasına çarptırdı. Bolu’daki bu dava, internet üzerinden gerçekleştirilen ticaretin risklerine dikkat çekerken, adli süreçlerin önemini de bir kez daha vurguladı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Patates Dolandırıcılığı: Binlerce Lira Kaptıran Müşteriden Şok İtiraf!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir