Ankara’da Bilim ve Sanatın ‘Gezegenler’ Konserinde Buluşacak

ankarada bilim ve sanatin gezegenler konserinde bulusacak 4Z2jiGzx.jpg

Ankara’da yarın düzenlenecek olan ‘Gezegenler’ konseri, bilim ve sanatın eşsiz bir buluşmasını sunuyor.

Bilkent Senfoni Orkestrası, Dünya Uzay Haftası kapsamında NASA’dan Türkiye’ye gelen astrofizikçi Dr. Umut Yıldız’ın uzay anlatımları eşliğinde “Gezegenler” isimli bir konser düzenleyecek. Bu özel etkinlikte bilim ve sanat, aynı sahnede buluşacak.

Konserde, İngiliz besteci Gustav Holst’un, Dünya’dan görülen Güneş Sistemi’ndeki gezegenleri ve bunların astrolojik karakterlerini temsil eden “The Planets” eseri, şef Romain Dumas yönetiminde ve Dr. Umut Yıldız’ın anlatımıyla icra edilecek. Ayrıca, NASA’nın uzay görüntüleri de ekranlardan izleyicilere sunulacak.

Etkinlik, yarın Bilkent Odeon’da saat 20.00’de başlayacak.

Dr. Umut Yıldız, Türk halkının uzaya olan ilgisinin son dönemde çok iyi bir seviyeye ulaştığını belirterek, “Dünya Uzay Haftası dolayısıyla yeni bir projeye imza atıyoruz. Bilkent Senfoni Orkestrası ile ortak yaptığımız ve dünya genelinde ilk olacak projemizde uzaydan esinlenerek bilim ve sanatı buluşturacağımız yenilikçi bir gösteri sanatı icra edeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Bilkent Senfoni Orkestrası Kurumsal İletişim Sorumlusu Özlem Seçkin, “Gezegenler” eserinin Türkiye’de özel bir içerikle ilk kez sahnede izleyicilerle buluşmasına sayılı günler kaldığını ifade etti. Ayrıca, Bilkent Senfoni Orkestrası Müzik Direktörü Nusret İspir önderliğinde bir yıla yakın süredir bu proje üzerinde titizlikle çalıştıklarını aktardı. Seçkin, “Dünya Uzay Haftası kapsamında Bilkent Üniversitesi ve Bilkent Senfoni Orkestrası olarak bilimle sanatı böyle özel bir projede birleştirmekten mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ankara’da Bilim ve Sanatın ‘Gezegenler’ Konserinde Buluşacak

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir