Bolu’da Öğrencileri Şok Eden Zam!

aibü baibü

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ), 2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlamasıyla birlikte öğrenci yemek fiyatlarına yaptığı büyük zamla dikkat çekti. Üniversite yönetimi, öğrenci yemek ücretlerinin %47 oranında artırılarak 17 TL’den 25 TL’ye yükseldiğini duyurdu. Bu durum, öğrenciler arasında tartışmalara neden oldu.

Son birkaç yıldır düzenli olarak artan yemek fiyatları, AİBÜ’deki öğrencilerin ekonomik durumunu zorlaştırmaya devam ediyor. Geçen yıl, yemek fiyatlarına %145 oranında bir zam yapılarak, öğrenci yemek ücreti 7 TL’den 17 TL’ye çıkarılmıştı. Şimdi ise %47’lik yeni bir artışla yemek fiyatları 25 TL seviyesine ulaştı. Öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği ikinci tabak uygulamasının fiyatı da dikkat çekiyor; geçtiğimiz yıl 55 TL olan ikinci tabak fiyatı, bu yıl tam 100 TL’ye yükseldi.

Ekonomik sıkıntı yaşayan öğrenciler, yurt masrafları ve ulaşım gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanırken, uygun fiyatlı yemek alternatiflerine yönelmekteydi. Ancak, yemek fiyatlarındaki bu artış, öğrencilerin bütçelerini daha da zorlayacak gibi görünüyor.

AİBÜ’deki fiyat artışları yalnızca öğrencileri değil, üniversite personelini ve misafirleri de etkiledi. Yemekhanede görevli memurlar, ek göstergelerine göre farklı fiyatlar ödeyerek, 600 ek göstergeye kadar olanlar 45 TL, 5400’den yüksek ek göstergeli olanlar ise 60 TL ödüyor. Misafirlerin yemek ücreti ise 100 TL’ye yükselerek önemli bir mali yük oluşturdu. Bu fiyat artışları, üniversiteye gelen ziyaretçilerin tepkisini çekebilir.

Sözleşmeli personel de zamlardan etkilendi ve yemek ücretleri 45 TL’den başlayıp 60 TL’ye kadar çıkıyor. AİBÜ yemekhanelerinde genellikle 2 çeşit ana yemek, bir çorba ve yan ürünler (salata, helva, içecek vb.) sunuluyor. Çorba çeşitleri arasında Ezogelin, Domates, Mantar ve Mercimek yer alırken, ana yemeklerde popüler seçenekler arasında Şinitzel, Orman Kebabı, Et Döner, Taze Fasulye, Tavuk Sote, Pilav ve Makarna bulunuyor.

AİBÜ kampüsünde, öğrenciler ve personel için iki ayrı yemekhane hizmet vermektedir. Öğle yemeği servisi 11.30-14.00 saatleri arasında gerçekleştirilirken, ikinci öğretim öğrencileri için akşam yemeği saat 15.30-19.00 arasında sunulmaktadır.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Öğrencileri Şok Eden Zam!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir