Bolu’da Köylüye 4 Milyon TL Destek

koy destek

Bolu’nun ilçesindeki Çeltikdere, Kuzgölcük ve Musasofular köylerinde, 2024 yılı başlarında ORKÖY Süt Sığırcılığı projesi kapsamında 15 aileye, hane başına 2 adet büyükbaş hayvan temini amacıyla sağlanan kredilerin durumu yerinde denetlendi.

Yapılan kontrol ve incelemelerde, projeden faydalanan orman köylüleri, uygulamadan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Vatandaşlar, ödeme koşullarının son derece uygun olduğunu ve ORKÖY kredileri sayesinde gelirlerinin arttığını belirttiler. Ayrıca, uygulamanın genişletilerek daha fazla kişinin yararlanmasını istediklerini vurguladılar.

2024 yılı için Seben ilçesinde 15 aileye verilen süt sığırcılığı kredileri için toplam 4 milyon 50 bin lira kredi tahsis edildiği kaydedildi. Yetkililer, bu miktarın 810 bin lirasının hibe olarak sağlandığını açıkladı.

Orman Genel Müdürlüğü, ormanların korunması, geliştirilmesi ve işletilmesi amacıyla orman köylüsünü sosyo-ekonomik projelerle destekleyerek yaşam kalitesini yükseltmeyi ve gelir seviyelerini artırmayı hedefliyor.

ORKÖY proje destekleri sayesinde, ormanlar üzerindeki olumsuz baskının azaltılması, odunun yakacak olarak tüketiminin en aza indirilmesi ve orman-halk ilişkilerinin düzenlenerek ormanların sürdürülebilir yönetiminin sağlanması amaçlanıyor.

Bu projeler, sadece orman köylülerine değil, aynı zamanda bölgenin ekosistemine de olumlu katkılar sağlamayı hedefliyor.

(haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Köylüye 4 Milyon TL Destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir