Dünyaca Ünlü Yıldızdan Bolu Halkına Anlamlı Mesaj

Türk Milli Futbolcu Merih Demiral'ın Gol Sevinci

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bozkurt” selamı vermesi sebebiyle UEFA’dan 2 maç ceza alan A Milli Futbolcu Merih Demiral’ın heykelini diktirdi. Heykeli dikeceğine söz veren ve diken Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Bozkurt simgesi, Türk dünyasının simgesidir. Bunu hiçbir partinin kabullenmesini, sahiplenmeye çalışmasını ben hazmedemiyorum” dedi.

DEMİRAL’DAN TEŞEKKÜR

A Milli Futbolcu Merih Demiral’ın “Bozkurt” selamı verdiği heykelini diktiren Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a Demiral teşekkür ederek onur duyduğunu ifade etti.

Bolu Merih Demiral Heykeli

Türkiye A Milli Futbol takımı, 2 Temmuz’da, 2024 Avrupa Şampiyonası’nda karşılaştığı Avusturya’yı 2-1 mağlup etti. Mücadelede iki gol atarak galibiyeti getiren ve maçın yıldızı olan Merih Demiral, gol sonrası “Bozkurt” işareti ile tribünleri selamladı. Siyasi sembol kullandığı gerekçesiyle Merih Demiral’a UEFA tarafından 2 maç ceza verdi. Cezanın kamuoyuna duyurulması sonrası, Merih Demiral’ın heykelini kente dikeceğini açıklayan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözünü tuttu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, heykelini dikeceğini söz verdiği Merih Demiral heykeli, Karaçayır Mahallesi’nde bulunan yeni kavşağa dikildi. Ünlü futbolcunun bozkurt selamı veren heykeli törenle açıldı.

“BENİM İÇİN BÜYÜK ONUR”

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan A Milli Futbolcu Merih Demiral, “Kıymetli Bolu halkı ve Sayın Başkanım Tanju Özcan, kalbi ay yıldız için atan vatandaşlarımızın bir temsili olan heykel benim için hem büyük bir onur hem de güzel ülkemin bir parçası olmanın verdiği gururun en somut ifadesidir. Yansıttığı Türklük değerlerinin sonsuza kadar yaşaması umuduyla. Teşekkürlerimle” ifadelerine yer verdi.

(İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünyaca Ünlü Yıldızdan Bolu Halkına Anlamlı Mesaj

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir