Sao Tome ve Principe ile Türkiye Arasında İşbirliği: Erdoğan, Trovoada ile Görüşecek

sao tome ve principe ile turkiye arasinda isbirligi erdogan trovoada ile gorusecek RU4l8gHN.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sao Tome ve Principe Başbakanı Trovoada ile Dolmabahçe Ofisi’nde bir çalışma yemeği düzenleyecek. Görüşmede, iki ülke arasında iş birliğini güçlendirecek yeni anlaşmalar imzalanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi’nde Sao Tome ve Principe Demokratik Cumhuriyeti Başbakanı Patrice Emery Trovoada ile bir çalışma öğle yemeği düzenleyecek. Bu buluşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve iş birliği alanlarında yeni anlaşmaların imzalanması bekleniyor.

Erdoğan daha sonra, Haliç Kongre Merkezi’nde AK Parti’nin “Özümüzden Geleceğe Türkiye Buluşmaları” programına katılacak. Bu etkinlikte, partinin geleceği ve Türkiye’nin gelişimi üzerine önemli mesajlar vermesi öngörülüyor.

Bu önemli gün, Türkiye ve Sao Tome ve Principe arasındaki diplomatik ilişkilerin ilerlemesine katkı sağlarken, aynı zamanda yerel ve ulusal düzeydeki siyasi dinamiklerin de şekillenmesine zemin hazırlayacak.

Sao Tome ve Principe Nerede?

Sao Tome ve Principe, Afrika’nın batısında, Gine Körfezi’nde yer alan küçük bir ada ülkesidir. 1975 yılında Portekiz’den bağımsızlığını kazanmıştır. Yaklaşık 200 bin nüfusa sahip olan ülkenin başkenti Sao Tome’dir.

Ülkenin ana gelir kaynakları tarım, balıkçılık ve turizmdir. Kakao üretimi, ülke ekonomisinin temel taşlarından birini oluşturur.

Yarı başkanlık sistemi ile yönetilen Sao Tome ve Principe, Afrika’nın en küçük ülkelerinden biri olmasına rağmen jeopolitik açıdan önem taşımaktadır.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sao Tome ve Principe ile Türkiye Arasında İşbirliği: Erdoğan, Trovoada ile Görüşecek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir