Bartın’da Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi

bartinda dolandiricilik sebekesi cokertildi wKP5qig2.jpg

Bartın’da, kendisini hakim, savcı ve polis olarak tanıtan şahısların, yaşlı bir kadını dolandırarak toplamda 530 bin TL değerinde para ve ziynet eşyasını alması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Olay, yaklaşık iki hafta önce Bartın’ın Hendekyanı Mahallesi’nde meydana geldi. İsmi açıklanmayan bir kadın, telefonla arandığını belirterek, kişilerin terör örgütü üyeleriyle ilgili bir soruşturmada bulunduklarını söyledi.

Dolandırıcılar, kadının ikna edilmesi üzerine kapısına gelen kişi aracılığıyla 70 bin TL, 50 Euro, 21 adet çeyrek altın ve 2 adet altın bilezikten oluşan çantayı teslim alarak kayıplara karıştı. Yaklaşık 530 bin TL değerindeki bu çantayı dolandırıcılara kaptırdığını anlayan kadın, durumu yetkililere bildirdi.

Bartın polisi, kadının verdiği eşkali kullanarak geniş çaplı bir arama başlattı. Resmi ve sivil ekipler, olay yerine ve çevresindeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı.

1013 Kamera Görüntüsü İncelendi

Polis ekipleri, dolandırıcının yaşlı kadından ziynet eşyası dolu çantasını aldığı anların görüntülerini izleyerek sıkı bir takibe başladı. Yaklaşık iki hafta süren çalışmalar sonucunda 1013 kamera görüntüsü incelendi ve dolandırıcının İstanbul’dan Bartın’a geldiği belirlendi. Olay öncesi ve sonrasındaki tüm kameralar titizlikle incelendi ve 5 kişilik dolandırıcılık çetesinin izleri sürdü.

Kılık Değiştiren Dolandırıcı

Bartın’a otobüsle gelen dolandırıcının, öncelikle kılık ve kıyafetini değiştirdiği tespit edildi. Tişört, gözlük ve şapka alarak kılık değiştiren şahıs, hemen ardından diğer çete üyeleri tarafından mağdur kadının evine yönlendirilmişti. Olayın ardından dolandırıcı, Bartın’dan ticari taksiyle Zonguldak’a kaçtı ve buradan başka bir ticari taksi ile İstanbul’a gitti.

Çetenin Yöntemleri Ortaya Çıktı

Polis ekipleri, izledikleri 1013 kamera görüntüsünde dolandırıcıların kullandığı yöntemleri deşifre etti. Dolandırıcılık olayında şüphelilerin sık sık kılık ve kıyafet değiştirdiği, kredi kartı ya da banka hesabı yerine nakit para kullandığı ve yakalanmamak için sürekli araç değiştirdiği belirlendi. Şüphelilerin şehirler arası yolculuklarda ticari taksi, uçak ve otobüs kullandıkları da ortaya çıktı.

Polis, yürüttüğü sıkı çalışma sonucunda dolandırıcılık çetesini kıskıvrak yakaladı. İstanbul ve Şanlıurfa’da yapılan eş zamanlı operasyonlarla toplam 5 kişi gözaltına alındı. Bartın’a getirilen şüpheliler, ifade ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Savcılık ifadesinin ardından nöbetçi mahkemeye çıkartılan zanlılardan, çantayı Bartın’dan İstanbul’a götüren M.O. ve çantayı İstanbul’da teslim alarak Şanlıurfa’ya götüren H.A. tutuklandı. Diğer 3 kişi ise denetimli serbestlik kararı ile serbest bırakıldı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bartın’da Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir