Doğru Makyaj Yapımı İçin Bu Noktalara Dikkat

Dogru Makyaj Yapimi Icin Bu Noktalara Dikkat

Doğru makyaj, kişiyi olduğundan daha bakımlı ve genç gösterebilmektedir. Kişilerin kendilerinde kusur olarak görebildikleri problemler doğru makyaj tercihi ile geri plana atılabilir, belirginleştirilmek istenen bölgeler ise ön plana çıkartılabilir. Makyajın bu avantajından yararlanmak için ise hem doğru teknik kullanımları hem de doğru malzeme seçimleri kadınlar için önem arz etmektedir.

Doğru Makyaj Nasıl Yapılır?

Doğru makyaj yapımı için kullanılan makyaj malzemelerinin cilde ve yüz yapısına uygun olarak seçilmeleri gerekmektedir. Seçilen bu malzemelerin yüze doğru tekniklerle uygulanması ise makyajın cildin en iyi halini yansıtmasını sağlamaktadır. Bu açıdan bakıldığında önce hangi bölgede hangi makyaj malzemesinin kullanılacağı sonrasında ise kullanma yöntemi belirlenmelidir.

Dogru Makyaj Yapimi Icin Bu Noktalara Dikkat3
  • Cildi Makyaja Hazırlama: Cilt makyaja hazırlanırken öncesinde mutlaka lekelenmelerin önlenmesi için güneş kremi kullanılmalıdır. Sonrasında cildin pH’ına ve türüne göre nemlendirici uygulanmalıdır. Yağlı ciltler bu aşamada su bazlı nemlendiricileri seçerken, kuru ve hassas ciltler yağ bazlı nemlendiricileri tercih etmektedirler. Sonrasında makyajın ciltte uzun süre dayanması istendiği takdirde yine cilt tipine uygun bir makyaj bazı kullanımı, makyajın ciltte kalma süresini arttırmaktadır.
  • Fondöten ve Kapatıcı Seçimi: Cilt ile bütünleşmeyen renkte ve yapıda fondötenler pul pul bir görüntü olmakla birlikte, cildin makyajı kusmasına sebep olabilir. İçeriği hafif olan ve ince yapıda bir fondöteni uygun bir fırça yardımıyla yüze uygulamak gerekmektedir. Fondötende renk seçimi yapılırken boynun rengi esas alınmalıdır. Kapatıcıda ise çok açık renkler seçilmemeli tercihen aydınlık durması için fondötenden bir ton açık tercih edilmelidir.
  • Göz Makyajı: Göz makyajında en önemli detaylardan biri maskara seçimidir. İnce ve seyrek kirpiklerin kıl fırçaları tercih etmesi, sık ve uzun kirpiklerin ise plastik fırçaları tercih etmesi önerilmektedir. Gözleri büyük göstermek için göz kapaklarına ince bir hat halinde kalem çekilmeli, büyük gözleri küçük göstermek için ise göz içerisine kalem uygulanmalıdır.
  • Dudak Makyajı: Dudak makyajı daha çok ince dudakları kalınlaştırmak için yapılmaktadır. Önce rujun rengine uygun bir kalemle çerçevesi çizilmesi sonrasında ise ruj ile içi doldurulmalıdır.
Dogru Makyaj Yapimi Icin Bu Noktalara Dikkat2

Makyajda Püf Noktalar Nelerdir?

Makyaj yapmak için pek çok püf nokta bulunmasıyla beraber en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri renk seçimidir. Özellikle cilt makyajında ten renginden açık veya koyu renkte ürün seçimi makyajı bozmaktadır. Ürünlerin uygulanması için genelde fırça ve sünger tercih edilmektedir. Cilt, makyaj öncesinde nemlendirilerek makyaja hazırlanmalıdır.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Doğru Makyaj Yapımı İçin Bu Noktalara Dikkat

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir