Bolu’da 147. Yılda Dev Açılış!

Bolu'da 147. Yılda Dev Açılış! Komando Heykeli

Bolu Belediyesi, 147. yıl dönümünü anlamlı bir törenle kutladı. İmaret Meydanı’nın açılışıyla taçlanan bu özel günde, meydana yerleştirilen “Meçhul Türk Komandosu” heykeli ve 17 Türk devletinin bayrakları, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, projeyi seçim vaatleri arasında gösterdiğini hatırlatarak, Bolu’nun komando tugayıyla gurur duyduğunu belirtti ve “Bu değer, geleceğe taşınmalı” dedi.

Başkan Özcan, Bolu’nun sembolü olan Komando Tugayı’nın yanı sıra eski Türk devletlerinin bayraklarını da yeni nesillere tanıtmayı amaçladıklarını vurguladı. Sıcak havaya rağmen halkın yoğun katılım gösterdiği açılış töreninde Belediye Bandosu’nun müzik performansı ve halk oyunları büyük beğeni topladı. Tanju Özcan, törende komando beresi takarak “Meçhul Türk Komandosu” heykelini açtı ve asker selamıyla duygusal anlar yaşattı.

Bolu Belediyesi’nin Türkiye’nin en köklü 6 belediyesinden biri olduğunu vurgulayan Özcan, 147. kuruluş yılında hizmete giren İmaret Meydanı’nın Bolu’nun en büyük meydanı haline geldiğini söyledi. Özcan, meydan projesinin seçim vaatleri arasında yer aldığını ve Demokrasi Meydanı ile İmaret Meydanı’nın birleştirilerek, tarihi dokunun genişletileceğini belirtti. “Bu alanı daha da büyüterek iki tarihi camiyi içine almayı planlıyoruz” dedi.

Meydanda yer alan “Meçhul Komando” heykeli ve 16 Türk devletinin bayraklarıyla ilgili olarak, “Bolu’nun Komando Tugayı, Kıbrıs Barış Harekatı ve terörle mücadelede büyük başarılara imza atmış, şehit ve gaziler vermiştir. Buraya dikilen heykel ve bayraklar, bu kahramanlıkları gelecek nesillere hatırlatmak için yapıldı” ifadelerini kullandı.

Türkiye Emekli Subaylar Derneği Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner de tören konuşmasında, Bolu 2. Komando Tugayı’nın başarısını vurgulayarak, “Bu heykel, Bolu halkının tugayımıza verdiği değerin bir sembolüdür” dedi. Belediye Başkan Yardımcısı Gülden Özaydın ise meydanın tarihi dokusuna dikkat çekerek, projenin 2022’de başladığını ve 2024’te tamamlandığını belirtti. Meydanın, şehrin merkezine değer katan bir proje olduğunun altını çizdi.

Tören sonunda İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş’ın duasıyla “Meçhul Komando” heykeli ve 17 Türk devleti bayrağı açıldı. Açılışa Bolu protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(Haber: Kemal Akın)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da 147. Yılda Dev Açılış!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir