Trafik Denetimlerinde 2.8 Milyon Araç Kontrol Edildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 26 Eylül – 3 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerine ilişkin önemli bilgileri paylaştı. Bu süreçte, emniyet ve jandarma trafik ekipleri tarafından toplam 2 milyon 823 bin 859 araç denetlendi.

Yapılan denetimler sonucunda, 535 bin 705 araca ve sürücüye çeşitli işlemler uygulandı. Bu işlemler arasında, ışıklı ya da sesli uyarı işareti bulunan cihazları (çakar) mevzuatta izin verilmeyen araçlara takarak kullanan 259 kişi, hız ihlalinde bulunan 139 bin 98 sürücü, periyodik muayenesi yaptırılmamış 28 bin 470 araç, emniyet kemeri kullanmayan 34 bin 267 kişi, sürücü belgesiz araç kullanan 2 bin 836 sürücü ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayan 10 bin 925 araç sahibinin de aralarında bulunduğu çeşitli nedenlerle işlem yapıldı.

Bakan Yerlikaya, yaptığı açıklamada yaya geçitlerinde denetimlerin sürdüğünü vurgulayarak, “Yayaların güvenliği için sürücülerin ışıklı trafik işareti bulunmayan okul/yaya geçitleri ile kavşaklarda hızını düşürmesi ve yayalara ilk geçiş hakkını vermesi büyük önem taşımaktadır. Yaya kazalarının en aza indirilmesi ve yayalara karşı toplumsal bir farkındalık oluşturulması amacıyla ‘Trafikte Yaya Önceliği’ konusunda okul/yaya geçitlerinde ve kavşaklarda hem sürücülere hem de yayalara yönelik denetimlerimiz devam edecek” ifadelerine yer verdi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trafik Denetimlerinde 2.8 Milyon Araç Kontrol Edildi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir