Kastamonu’da 6 Yaşındaki Metin Davuluyla Düğünlere Renk Katıyor

kastamonuda 6 yasindaki metin davuluyla dugunlere renk katiyor R3bzumzE.jpg

Kastamonu’da yaşayan 6 yaşındaki Metin’in davula olan tutkusunu dikkat çekiyor. İşte, müzik sevgisi, yetenekleri ve hayalleri ile küçük yaşta büyük hedefler peşinde koşan Metin’in ilham verici hikayesi.

Kastamonu’nun Tosya ilçesine bağlı Ekincik köyünde yaşayan 6 yaşındaki Metin Poyraz Yaylacı, çaldığı davulla düğünlere neşe katıyor. Üç yaşındayken anne ve babasının düğün videosunu izleyen Metin, burada gördüğü davul ile evde bulduğu teneke ve bidonları çalmaya başlayarak bu alandaki yeteneğini geliştirdi.

Ailesinin davul çalmaya olan ilgisini fark etmesi üzerine, ona bir davul alındı. Yaklaşık iki yıldır köydeki düğünlere katılan Metin, usta davulcularla birlikte sergilediği figürler ile büyük beğeni topluyor. Düğünlerde sadece davul çalmakla kalmayan Metin, aynı zamanda maniler de söylüyor.

Metin, davul çalmayı teneke ve bidonları çalarak öğrendiğini belirtti. Sosyal medyada da davul çalma videoları izlediğini ifade eden Metin, “Davulu seviyorum ve düğünlerde çalıyorum.” dedi. Şu ana kadar altı davul kullandığını belirten Metin, “Öncekiler patladı.” ifadesini kullandı.

Dedesi Metin Yaylacı, torununun davul çalmaya olan merakının düğün videosunu izlerken başladığını söyledi. Dedesi, “Sonra halası İstanbul’dan davul getirdi, onu patlattı. Sonra ben Diyarbakır’dan getirttim, onu da patlattı. Şimdi Hatay’dan getirttik. Her düğüne gidiyor. Zurnanın sesini duyunca yerinde duramıyor.” diye konuştu. Ayrıca, köylülerin de Metin’i merakla izlediğini belirten dedesi, “Davul bulursa davul, bulamazsa bidon alıp gidiyor. Bahşiş de alıyor. Bahşişlerle ona davul alıyoruz.” şeklinde ifade etti.

Halasının da yeğeninin davul çalma merakını vurgulaması dikkat çekti. Hala Sevgi Çalışır, “Her düğünde çalıyor. Bizim köyün düğünü eksik olmuyor. Düğün olunca ‘hadi gidelim’ diye babamı evde durdurmuyor.” dedi.

Metin’in babası Mustafa Yaylacı, oğlunun davul çalmaktan vazgeçmediğini, kendisinin ise davul çalmasını istemediğini belirtti. Ekincik Köyü Muhtarı Recep Uğraşmış ise Metin’in merakının davulculuk isteğine dönüştüğünü ifade ederek, “Her düğünde merakla çalıyor. Davulcularla köyümüze neşe katıyor. Köyümüzde davulcumuz yok, başka yerden geliyor, köyümüzden de yetişsin isteriz.” şeklinde konuştu.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kastamonu’da 6 Yaşındaki Metin Davuluyla Düğünlere Renk Katıyor

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir