Giresun’da Huzurevi Sakinlerine Sanatla Buluşturuldu

giresunda huzurevi sakinlerine sanatla bulusturuldu DvfJ6lyz.jpg

Giresun’da huzurevi sakinlerine özel olarak düzenlenen sanat etkinliği, katılımcılara yaratıcılıklarını ifade etme fırsatı sunarak anlam dolu anlar yaşattı.

Giresun’da huzurevi sakinleri için düzenlenen özel bir etkinlik, sosyal hayatın içinde yer almaları ve yeni deneyimler yaşamaları amacıyla gerçekleştirildi. Giresun Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından organize edilen bu etkinlikte, huzurevi sakinlerine müzik aleti çalma ve çeşitli el sanatları eğitimi verildi.

İl Müdürü Mustafa Modaoğlu, etkinlik sonrası yaptığı açıklamada, yaşlıların sosyal hayatta yer almasının ve günlük rutinlerinden sıyrılarak farklı etkinliklere yönelmelerinin önemine vurgu yaptı. Modaoğlu, “Çınarlarımız başımızın tacıdır. Onlarla her alanda vakit geçirmek bizleri de hem vicdanen rahatlatmakta hem de uyguladığımız sosyal hizmet modellerinin verimliliğini artırmaktadır.” dedi.

Etkinliklerin yanı sıra, Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü hizmetlerinden faydalanan ailelerin de ziyaret edildiği belirtildi. Modaoğlu, ailelerle bir araya gelerek onların istek ve taleplerini dinlediklerini ifade etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatlarıyla bu ziyaretlerin devam edeceğini kaydeden Modaoğlu, “Uygulamanın verimli geçeceğini düşünüyorum. Ailelerle birebir iletişimde kalmak, koruyucu ve önleyici bir tedbir olarak da önem taşımaktadır.” şeklinde konuştu.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Giresun’da Huzurevi Sakinlerine Sanatla Buluşturuldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir