Üniversite Sistemi Değişiyor Mu? YÖK’ten Cevap Geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), bazı medya organlarında yer alan “Üniversite sistemi değişiyor” haberinin gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Kurul, bu konuda herhangi bir çalışmanın olmadığını vurguladı.

YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada, son günlerde gündeme gelen iddiaların asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada, geçen hafta Cumhurbaşkanlığı’nda gerçekleştirilen sunumda yükseköğretim hayatının çeşitli boyutları ele alındığı kaydedildi. Bu sunumda üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları ve mevcut ihtisaslaşma programları gibi konular üzerinde durulduğu ifade edildi.

Ayrıca, toplantıda YÖK Başkanı Erol Özvar ve üyeleri tarafından, önümüzdeki 30 yıl içerisinde dünyada ve Türkiye’de yükseköğretimi etkileyecek değişimlere dair kapsamlı bir sunum yapıldığı aktarıldı. Bu sunumda, Yükseköğretim Kurulu’nun geleceğe yönelik vizyonuna ilişkin projeler de tartışıldı.

Yapılan açıklamada, toplantının ilerleyen günlerde devam edeceği de belirtildi. “Yükseköğretim Kurulu Başkanı Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sunumda hiçbir şekilde haberde bahsi geçen konular yer almamıştır. Yükseköğretim Kurulunu yıpratmaya ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik yapılan bu habere itibar edilmemesini ve basın yayın organlarının daha sorumlu davranmasını bekliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Üniversite Sistemi Değişiyor Mu? YÖK’ten Cevap Geldi

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir