Bolu’nun Yanı Başına Açıldı, Türkiye’de Bir İlk Oldu

uzay gozlemevi

Türkiye’nin ilk döner kubbeli uzay gözlemevi faaliyete geçti. Tekke Dağı Tabiat Parkı’nda kurulan Türkiye’nin ilk döner kubbeli uzay gözlemevi faaliyete geçti.

İlçeyi uzay gözlemi alanında ön plana çıkarmak adına Tekke Dağı Tabiat Parkında bireysel imkanlarla kurulan Uzay Gözlemevi, bölgenin doğasına uygun ve yüksek mühendislikle tasarlandı.

Uzay gözlemevi, döner kubbeli olmasıyla da Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Komşu ilçemiz Beypazarı’nda kurulan uzay gözlemevinde astronomi fotoğrafçılığı ve öte gezegen keşfi konularının çalışılması planlanıyor. Ayrıca uzay gözlemevinden; gökyüzünün karanlık niteliğini ve meteorolojik olayları takip edebilmek için yüksek teknolojili sensörler ve kameralar bulunuyor.

Çetin kış şartlarında dahi gözlem yapılmasını kolaylaştıracak konforda tasarlanan uzay gözlemevi, aynı zamanda bilimsel çalışmalara da ev sahipliği yaparak dikkat çekecek.

Döner kubbeli uzay gözlemevi, hem bilim insanları hem de meraklıları için yeni bir cazibe merkezi olmaya aday. Yerel halkın desteği ve projeyi hayata geçirenlerin özverisiyle Türkiye’nin astronomi çalışmalarında önemli bir noktaya dönüşme yolunda ilerliyor. Gözlemevinin faaliyete geçmesi, bilim dünyasında keşiflere ilham vererek gelecek nesillere ilham kaynağı olacak.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bolu’nun Yanı Başına Açıldı, Türkiye’de Bir İlk Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir