HAK-İŞ’ten Filistin’e Destek Programı

hak isten filistine destek programi dYLdwhDy.jpg

HAK-İŞ Konfederasyonu, Gazze’ye yönelik saldırıların yıl dönümünde “Filistin ile Dayanışma ve Destek Programı” düzenledi. Genel Başkan Mahmut Arslan, Filistin’deki insan hakları ihlallerine dikkat çekerek destek çağrısında bulundu.

HAK-İŞ Konfederasyonu, Siyonist İsrail tarafından Filistin’e yönelik gerçekleştirilen katliamların yıl dönümünde “Filistin ile Dayanışma ve Destek Programı” düzenledi. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana Gazze’ye yönelik saldırıların artarak devam ettiğine dikkat çekildi.

Ankara’da gerçekleştirilen programa HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Filistin Kudüs İşleri Bakanı Dr. Ashraf Hassan Abbas Al-Awar, Filistin Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa ve HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları ile diğer konfederasyon üyeleri katıldı. Etkinlikte, HAK-İŞ Kudüs Faaliyetlerini konu alan film gösterimi ile birlikte İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti yer aldı.

Arslan, yaptığı konuşmada, “Bugün 7 Ekim’in yıl dönümü. Bir yılın muhasebesini yapmak, bu soykırıma karşı ne yaptığımızın değerlendirmesini yapmamız gerekiyor” dedi. Ayrıca, “Filistin’de yaşananları uluslararası güçler ne yazık ki sadece seyrediyorlar. HAK-İŞ olarak bir şeyler yapmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Filistin davasını tarih ve inanç açısından önemli bir sorumluluk olarak gördüklerini belirten Arslan, “1 yıl içerisinde HAK-İŞ Konfederasyonumuz, sendikalarımız ile mütevazı bütçeleri ile teşekkürü hak eden bir yardım kampanyası yürüttüler. Bu çabalarınızı takdirle karşılıyorum” dedi.

Arslan, “Filistin’de 100 yıldır acı, kan ve gözyaşı hüküm sürdü. HAK-İŞ olarak, insan hakları ihlallerinin ve İsrail’in tüm yaptıklarının hesabının sorulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin Filistin konusundaki duruşunu vurgulayan Arslan, “Kardeşlerimiz, gözlerimizin önünde katlediliyor. Yaptıklarımız takdire şayan, ama daha fazlasını yapmalıyız” dedi. Ayrıca, Filistinli kardeşlerinin Türkiye’den en büyük talebinin, sivillerin öldürülmesine karşı destek istemek olduğunu hatırlattı.

Filistin Kudüs İşleri Bakanı Dr. Ashraf Hassan Abbas Al-Awar ise, “Kudüs sadece bir şehirden ibaret değildir. Kudüs, onurun ve dayanışmanın bir simgesidir” diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve HAK-İŞ Konfederasyonu’na teşekkür etti.

Programda ayrıca, Gazze-Filistin İşçi Sendikaları Konfederasyonu ve Filistin İşçi Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanları tarafından HAK-İŞ’e gönderilen video mesajlar izlendi. HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcıları, bağış kampanyasının önemine dikkat çekerek, sendikaların yaptığı yardımları açıkladılar.

Etkinlikte, HAK-İŞ’in düzenlediği yardım kampanyasına destek veren tüm Filistin dostlarına teşekkürler iletildi.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
HAK-İŞ’ten Filistin’e Destek Programı

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir