1. Haberler
  2. Güncel
  3. Bolu’da Üreticilerden Numune Alınıp, Denetim Yapılıyor

Bolu’da Üreticilerden Numune Alınıp, Denetim Yapılıyor

denetim (2)

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, 2024 yılı üretim sezonunda entegre kontrollü üretim yönetimi ve pestisit denetim programları kapsamında elma üreticilerinden numune alıyor.

Proje, sağlıklı ürün ve çevre koruma hedefleri doğrultusunda yürütülüyor.

Bolu İl Tarım ve Orman Müdürlüğü personeli, 2024 yılı üretim sezonunda entegre kontrollü üretim yönetimi ve hasat öncesi pestisit denetim programları kapsamında numune alımına devam ediyor.

Tarım Bakanlığı’nın “Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda” misyonu çerçevesinde, kontrollü pestisit kullanımı ve kalıntısız üretimi hedefleyen entegre ve kontrollü ürün yönetimi (EKÜY) projesi, 2024 yılında programa dahil olan 20 elma üreticisinden numune alarak kalıntı analizlerinin yapılmasını amaçlıyor.

Alınan numuneler, laboratuvara gönderilerek detaylı analizler gerçekleştirilecek.

Bu projenin ana hedefleri arasında çevrenin korunması, sağlıklı ürün elde edilmesi ve pestisit kullanımının kontrol altına alınması bulunuyor.

Bu kapsamda, üreticilerin entegre mücadele prensiplerine uygun olarak kendi alanlarında üretim yapmaları sağlanacak.

Üretim sezonu boyunca, üretim alanları zararlı organizmaların durumu dikkate alınarak düzenli olarak ziyaret edilecek ve gerekli mücadele yöntemleri önerilecektir.

Ayrıca yıl boyunca gerçekleştirilen toplantılarda, üreticilere pestisit kullanımıyla ilgili dikkat edilmesi gereken hususlar da aktarılmıştır.

(Haber: Hızır İlyas Yıldırım)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü
Bolu’da Üreticilerden Numune Alınıp, Denetim Yapılıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir