1. Haberler
  2. Genel
  3. Karabük-Bartın Yolunda Muhteşem Görüntü

Karabük-Bartın Yolunda Muhteşem Görüntü

karabuk bartin yolunda muhtesem goruntu IYaWv4uG.jpg

Sonbaharın renk cümbüşüyle bezeli Karabük’ten Bartın’a uzanan doğal tünel, göz alıcı manzaralar sunuyor.

Karabük’ün Safranbolu ilçesinden Bartın’ın Ulus ilçesine uzanan kara yolunun 5 kilometrelik bölümü, ağaçların oluşturduğu muhteşem bir tünel ile dikkat çekiyor. Güneşin zorlandığı bu yolda, sonbaharın etkisiyle kırmızıdan yeşile uzanan renk cümbüşü, ziyaretçilerine hayranlık veriyor.

Karabük’ten Bartın’a gidenler, bu 5 kilometrelik yol boyunca sıralanan ağaçların dallarının birleşmesiyle oluşan doğal bir tünelden geçiyor. Ağaçların sunduğu gölge, sürücüleri ve yolcuları ağaçtan bir tünelde geçiyormuş hissine kapılıyor. Yaz aylarında yeşilin her tonunu sunan bu ağaçlar, sonbaharda ise sarıdan yeşile uzanan bir renk yelpazesine dönüşerek yoldan geçenleri karşılıyor.

Yolda, her mevsim eşsiz manzaralar sunulsa da, sonbaharda ağaçlardan yola düşen yapraklar kartpostallık görüntüler oluşturuyor. Geçen araçlarla birlikte havada uçuşan kuru yapraklar, bu masalsı yolculuğu daha da keyifli hale getiriyor.

Masalımsı bir atmosferde seyahat edenler, yol kenarlarında piknik yaparak bu eşsiz manzaranın tadını çıkarıyor. Ağaçlı yolda arkadaşlarıyla birlikte piknik yapan Adem Akan, bölgeye sık sık piknik yapmaya ve fotoğraf çekmeye geldiğini belirtiyor. Akan, “Burası Karabük Safranbolu, Bartın Amasra, Kastamonu Cide gibi bölgedeki turizm merkezlerine gelen her yerli ve yabancı turistin mutlaka görmek istediği bir yer. Her mevsimde güzel olan bu yıl bence sonbaharda daha başka oluyor. Kırmızıdan yeşile uzanan bu yolu, görmeyenlere de mutlaka tavsiye ederim” diyor.

Benzerini masallarda görmek mümkün olan bu yolda ilerleyen araçlar, dökülen yapraklar arasında seyahat ediyor. Araçların rüzgarı, kuru yaprakların dans etmesine neden olurken, bu manzara görenlere keyifli anlar yaşatıyor. Zaman zaman sürücüler ve yolcular, araçlarından inerek yol kenarındaki yapraklar üzerinde romantik bir yürüyüş de yapıyor.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Karabük-Bartın Yolunda Muhteşem Görüntü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir