1. Haberler
  2. Genel
  3. Sinop’ta Küresel Sorunlara İslami Yaklaşımlar Konuşuldu

Sinop’ta Küresel Sorunlara İslami Yaklaşımlar Konuşuldu

sinopta kuresel sorunlara islami yaklasimlar konusuldu Dv1R75qL.jpg

Sinop’ta, 1. Uluslararası Küresel Sorunlara İslami Yaklaşımlar Sempozyumu gerçekleştirildi. Sinop Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ahmet Muhip Dıranas Uygulama Oteli’nde düzenlenen sempozyuma, farklı üniversitelerden 80 akademisyen ve araştırmacı yazar katıldı.

Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şakir Taşdemir, sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, Gazze’de yaşananların son bulabilmesi için Müslüman toplumlara büyük sorumluluk düştüğünü vurguladı. Taşdemir, insan hakları ve yasaları hiçe sayan İsrail’in durdurulmasının artık tüm insanlığın görevi olduğunu belirtti. Daha iyi bir gelecek için barış odaklı bir dünyanın kurulmasının önemine dikkat çekti.

Taşdemir, uluslararası toplumun Gazze’de yaşananlara en yüksek sesle tepki göstermesi gerektiğini belirterek, “Ülkemizin Gazze konusundaki duyarlılığı ve ortaya koyduğu tavır, dünyanın zaten malumu. Biz de akademisyenler olarak bir kez daha uluslararası camiayı bu sese kulak vermeye davet ediyoruz. Daha yaşanabilir bir dünya için tepkimizi ortaya koyarken, üniversiteler olarak bilimsel araştırmalar da yapmaya devam ediyoruz. Çünkü bu araştırmalar teknolojik gelişim için kritik öneme sahip.” dedi.

Taşdemir’in konuşmasının ardından sempozyumda çeşitli oturumlar gerçekleştirildi. Bu oturumlarda, İslam’ın küresel sorunlar karşısındaki duruşu ve çözüm önerileri ele alındı.

(AA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Sinop’ta Küresel Sorunlara İslami Yaklaşımlar Konuşuldu
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir