1. Haberler
  2. Güncel
  3. “Su Fakiri Olacağız”

“Su Fakiri Olacağız”

su (1)

Su tasarrufunun kritik önemine vurgu yapılarak, “Eğer 15 yıl içinde ülkemizin nüfusu yüzde 10 artarsa, toplam 93 milyon olacak; ancak önlem almazsak, 5 yıl içinde su kaynaklarımız yüzde 20 azalacak. Bu durumda kişi başına düşen su miktarı 975 metreküpe düşecek. Bu, su fakiri olarak tanımladığımız sınırın altına inmek demek,” dedi.

“Su varsa hayat var, su yoksa hiçbir şey yok” diyen Bakan Yardımcısı Gizligider, Türkiye’nin bu gidişatla 2050 yılına kadar 105 milyon nüfusa ulaşacağını belirtti.

2023 yılı itibarıyla Türkiye’nin 112 milyar metreküp su kaynağı bulunduğunu söyleyen Gizligider, “Kişi başına düşen su miktarı 1.313 metreküp. Ancak 5 yıl sonra nüfus artarsa ve eğer tedbir almazsak su kaynaklarımız yüzde 20 azalacak.

Bu durumda kişi başına 975 metreküp su düşecek ve bu, su fakiri tanımına giriyor. Sürdürülebilirlik, günümüzde daha da önem kazanıyor. Bu terimi önümüzdeki yıllarda daha sık duyacağız. Sürdürülebilirlik, bugünün kaynaklarını planlamak ve yarının kaynaklarını harcamamak demektir.

Su varsa hayat var; su yoksa hiçbir şey yok. Sulu tarım ile kuru tarım arasında da en az 4 kat fark bulunuyor. Biz suyu temele koyuyoruz; cezalandırıcı değil, yönlendirici olmak istiyoruz. Gelin, birlikte kazanalım” ifadelerini kullandı.

(Haber Merkezi)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
“Su Fakiri Olacağız”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir