1. Haberler
  2. Genel
  3. Kocaeli’de Şaşırtan Manzara: Sağlık Ocağı Bahçesinde Trajikomik Olay

Kocaeli’de Şaşırtan Manzara: Sağlık Ocağı Bahçesinde Trajikomik Olay

kocaelide sasirtan manzara saglik ocagi bahcesinde trajikomik olay vkvvwa3X.jpg

Kocaeli Ayazma Aile Sağlığı Merkezi’nin bahçesinde yapılan peyzaj çalışması isteği, trajikomik bir olaya dönüştü. Belediye ekiplerinin yalnızca toprak yığını bırakmasıyla bahçede mezar sanılan bir manzara oluştu. Mahalle sakinleri duruma şaşkınlıkla tepki gösterdi.

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde mahalle sakinlerinin peyzaj talebi üzerine İzmit Belediyesi ekiplerinin sağlık ocağı bahçesine sadece toprak yığını bırakması, ilginç bir duruma yol açtı. Ayazma Aile Sağlığı Merkezi’nin bahçesine yığılan toprağın başına tahta da konulunca, ortaya mezarlık görüntüsü çıktı. Bu manzara karşısında mahalle sakinleri şaşkınlıklarını dile getirdi. Bir vatandaş, “Görünce, ‘Acaba birini öldürüp, buraya mı gömdüler?’ diye düşündüm” dedi.

Ayazma Aile Sağlığı Merkezi’nin bahçesinde yaşanan bu trajikomik olay, geçtiğimiz aylarda mahalle sakinlerinin ve sağlık ocağı çalışanlarının peyzaj düzenlemesi talebiyle belediyeye başvurmasıyla başladı. Görüşmelerin ardından belediye ekipleri sadece toprak yığını bırakırken, herhangi bir çalışma yapılmadı. Bazı kişiler toprağa tahta dikerek, durumu daha da ilginç hale getirdi. Bahçede mezar sanılan toprak yığını karşısında bazı vatandaşlar dua etti.

Mahalle sakinleri, bu durumu düzeltmek amacıyla yeniden belediye ile görüştü ancak herhangi bir sonuç alamadılar. Mezarlık görünümü veren toprak kaldırılmadı ve peyzaj çalışması yapılmadı.

Mahalle sakini Sevda Karaoğlan, sağlık ocağının bahçesindeki manzaraya şaşkınlığını dile getirerek, “Bu sağlık ocağı şehrimizin merkezinde bir yer. Bir toprak yığını gördüm ve şok oldum. Mezarlık mı, yoksa sağlık ocağı bahçesi mi? Hiçbir anlam veremiyoruz. Otlar dizimize kadar gelmiş. Bizler çöp vergisi ödüyoruz. Bu vergiler ne işe yarıyor? Yağmur yağacak, insanlar uzun atlama yaparak mı içeriye girecek?” ifadelerini kullandı.

Sağlık ocağının bahçesinde peyzaj çalışması yapılması gerektiğini belirten Karaoğlan, “Bu otlar temizlenebilir, peyzaj yapılabilir. Diğer sağlık ocakları çok güzel, burada neden yapılamıyor? Ben sağlık ocağına girdiğimde mezarlık gibi bir şey görmek istemiyorum. Görünce, ‘Acaba birini öldürüp buraya mı gömdüler?’ diye düşündüm. Ödediğimiz vergilerin karşılığını görmek istiyoruz” dedi.

Durumu ilginç bulan başka bir vatandaş ise, “Sağlık kontrolleri için buraya geliyoruz. Bahçeye mezar büyüklüğünde toprak dökülmüş, anlam veremedik. Tahta da dikmişler, tam mezar gibi olmuş. Çok garip ve yakışıksız” diyerek tepkisini dile getirdi. Bir başka vatandaş ise, “Sağlık ocağının bahçesinde mezarlık var, akşama helva yapacağız, mevlit okutacağız” şeklinde espriyle karışık tepki gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kocaeli’de Şaşırtan Manzara: Sağlık Ocağı Bahçesinde Trajikomik Olay
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir