1. Haberler
  2. Genel
  3. Eskişehir’de Cami Şadırvanına Ateş Açıldı

Eskişehir’de Cami Şadırvanına Ateş Açıldı

eskisehirde cami sadirvanina ates acildi XpXm85wT.jpg

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde bulunan Kalabak Cami’nin şadırvanına, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce havalı silah benzeri bir tüfek ile ateş edildiği iddia edildi.

Eskişehir’in Odunpazarı ilçesine bağlı Yenikent Mahallesi’nde yer alan caminin şadırvanında yapılan incelemelerde, camda üç adet delik bulundu. Bu durumu gören cami cemaati durumu kınadı.

Cami derneği başkanı Himmet Yanık, olayın endişe verici olduğunu belirtirken, şikâyette bulunmayacaklarını dile getirdi. Yanık, “Bunu bir çocuğun, kendini bilmez birisinin denemek için yapmış olabileceğini ben kanaat getiriyorum. Herhangi bir düşmanlıktan kaynaklandığına inanmıyorum. Çünkü bizim 18-20 seneden beri Kalabak Camii’si, Kur’an kursu var, müştemilat var. Şimdiye kadar burada ibadet eden, abdest alan, dışarıdan ve içeriden gelen insanlara zarar verilmedi.” ifadelerini kullandı.

Yanık, olayın bir deneme mahiyetinde yapıldığını düşündüğünü belirterek, “Yapmasınlar, etmesinler. Buralar ibadethanedir. Burada tuvaletlerden, lavabolarından biz ücret almıyoruz ve herkes faydalanıyor.” dedi. Olayın ardından caminin camları değiştirileceğini kaydeden Yanık, “3 kurşun izi var, bize 2 cam değiştirtecekler. Yapılmasın kardeşim, buralar hayır yerleri, vatandaşların hayırlarıyla yapılan yerlerdir. Yazıktır, günahtır.” şeklinde konuştu.

Son olarak, olayla ilgili olarak “Silahını denemek için mi, pompalı mı, pompasız mı, hangi silahla yaptı bilmiyorum. Bir kurşun izi olduğu belli. Bakıyorum, kurşunun kapsülü yok. Merminin çekirdeği de yok. Yere düşse de 1 çekirdeğini bulabilsek.” diyerek durumu eleştirdi.

(İHA)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Eskişehir’de Cami Şadırvanına Ateş Açıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir